Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εισαγγελική έρευνα για το σκάφος του Καμμένου

Έρευνα για τυχόν διάπραξη φορολογικών αδικημάτων

KammenosΕντολή  δόθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή στους οικονομικούς εισαγγελείς για να διερευνήσουν τυχόν φορολογικές παρανομίες στην υπόθεση με υπεράκτια εταιρεία στην οποία , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»,φέρεται να εμπλέκεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Παντελής με παραγγελία του στους οικονομικούς εισαγγελείς κ. Π. Αθανασίου και Γαληνό Μπρη ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη τυχόν φορολογικών αδικημάτων, όπως η φοροδιαφυγή.

Το δημοσίευμα ανέφερε πως, η offshore εταιρεία Cass Corporation, η οποία εμφανιζόταν ως  ιδιοκτήτρια του σκάφους «Ιliatoras of London» της οικογένειας του κ. Καμμένου, από το 1993 έως το 2010, οπότε και δηλώθηκε από τον πατέρα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ηλία Καμμένο στις ελληνικές αρχές, εμφάνιζε μηδενική οικονομική δραστηριότητα, ακόμη και ενώπιον των αρχών του φορολογικού παραδείσου, τη Νήσο Μαν.Η εταιρεία αυτή, η οποία έλαβε ενυπόθηκο δάνειο για την αγορά του  «Iliatoras of London» από την τράπεζα BNP Paribas και το αποπλήρωσε το 2008, απέφυγε να το δηλώσει στις αρχές της Νήσου Μαν, προκειμένου να επωφεληθεί φορολογικά και εκεί.

O κ.Καμμένος από την πλευρά του ανέφερε σε δήλωση του «Χαιρετίζω και ζητώ ακόμα μια φορά κάθε έρευνα των δικαστικών αρχών, των φορολογικών αρχών και του Κοινοβουλίου για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά μου στοιχεία και της οικογένειάς μου για να καταρρεύσουν τα χαλκεία»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By