Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος ψυχιάτρου του ΨΝΑ

Χορηγούσε αδιάκριτα πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας σε μέλη της Χρυσής Αυγής

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα τίθενται οι καταγγελίες για τον ψυχίατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών Κώστα Παρασχάκη που φέρεται να χορηγούσε αδιάκριτα πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο ψυχίατρος, διευθυντής ενός από τα εννέα ψυχιατρικά τμήματα του ΨΝΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου έχει χορηγήσει άγνωστο αριθμό πιστοποιητικών σε μέλη της ΧΑ της οποίας υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στο νομό Λασιθίου το 2010 και το 2012.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι ενέργειες του κ. Παρασχάκη έχουν αναφερθεί εδώ και πολλούς μήνες στην διοίκηση του ΨΝΑ από ψυχίατρο, διευθυντή κλινικής του Νοσοκομείου ο οποίος μάλιστα είχε υποβάλει και αναφορά στην Ένωση Ψυχιάτρων Ελλάδας ζητώντας την διαγραφή του καταγγελλόμενου ως μέλους οργάνωσης που δείχνει «προσήλωση στην πολιτική της ευθανασίας και στείρωσης ψυχικά πασχόντων και αναπήρων».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση και θα περιληφθούν στο υλικό που θα μελετήσει ο εισαγγελέας, ο εν λόγω ψυχίατρος φέρεται στην διάρκεια μίας μόνο εφημερίας να εξέδωσε δύο πιστοποιητικά για άδεια οπλοφορίας.

Παράλληλα όπως καταγγέλλεται, ο κ. Παρασχάκης έχει εκδώσει πιστοποιητικό ψυχιατρικών νοσημάτων που διευκολύνει υποψήφια της ΧΑ κατηγορουμένη για επίθεση σε βάρος αλλοδαπών, το 2011, να λαμβάνει αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης της η οποία έχει προσδιοριστεί για τον Ιανουάριο του 2014.

Η εισαγγελική έρευνα που στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση, έχει στόχο να εξακριβώσει την βασιμότητα των καταγγελιών σε βάρος του κ. Παρασχάκη και να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει διάπραξη αδικημάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By