Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για την εξόρυξη στον Έβρο

Ο  Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

 

www.fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros
www.fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros

Εισαγγελική έρευνα θα διεξαχθεί για τη ματαίωση της επένδυσης εξόρυξης στον Έβρο, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ως πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, μετά το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το δημοσίευμα ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσο ισχύει, αλλά και εάν προκύπτει ή όχι, αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

Την πάγια και ξεκάθαρη θέση για την με κάθε νόμιμο τρόπο αξιοποίηση του Ορυκτού πλούτου της χώρας, τόσο του ιδίου όσο και του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε κατά τη σημερινή τοποθέτησή του στην Βουλή ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,  Γιάννης Μανιάτης.

Μάλιστα, χθες, έκανε λόγο για πιέσεις συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, απαντώντας σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας με το οποίο κατηγορείται ο ίδιος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι σταμάτησαν επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου από ελληνική εταιρεία στα Πετρωτά του ‘Εβρου, ύψους 40 εκατ. ευρώ. Για «Τρωικό πόλεμο» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

 

 

 

[space size=»30″]

By