Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για τις μετοχές Εθνικής και Eurobank

Θα ερευνηθούν για χειραγώγηση μετοχών.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΤΟΧΗ EUROGROUP ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠΕντολή για προκαταρκτική έρευνα έδωσε ο  αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παραβίαση χρηματιστηριακής νομοθεσίας και χειραγώγηση μετοχών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο deal Εθνικής και Eurobank. Το αίτημα κατέθεσαν στο Άρειο Πάγο ο βουλευτής  Φθιώτιδος του Κόμματος «Νέα Μέρα» Νίκος  Σταυρογιάννης  και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μιχάλης Γιαννάκης.

Τα μέλη του πολίτικου σχηματισμού, επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, και κατέθεσαν αναφορά με την οποία ζητούν να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση αδικημάτων για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με την Eurobank, και ειδικά μετά τις δηλώσεις πολιτικών ότι ο υπουργός Οικονομικών γνώριζε το «ναυάγιο» της επίμαχης συγχώνευσης.

Ειδικότερα, ζήτησαν να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, της χειραγώγησης των μετοχών, κλπ.

Παράλληλα, κατέθεσαν πρακτικά της Βουλής με διαλόγους του υπουργού Οικονομικών Γιάννη  Στουρνάρα και του Πάνου  Καμμένου, όπως και αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών για το επίμαχο θέμα.

 

By