Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες στις φυλακές Κορυδαλλού

Η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης

korudallos

Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες στις φυλακές Κορυδαλλού διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η Εισαγγελέας παρενέβη θίγοντας το ζήτημα των συνθηκών διαβίωσης, μετά από καταγγελίες κρατουμένων, μεταξύ των οποίων και ασθενών στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

Η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς Ευάγγελο Ζαχαρή.

Την ίδια ώρα, για το ίδιο ζήτημα, κινήθηκε παρεμβατικά και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Παραρτήματος Γυναικών της φυλακής Κορυδαλλού πρόκειται να μεταφερθούν τις προσεχείς ημέρες οροθετικοί κρατούμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών «Άγιος Παύλος». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα γίνει πρόσληψη 39 μόνιμων γιατρών στις φυλακές της χώρας, πέντε εκ των οποίων θα διατεθούν στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού.

Τα στοιχεία εμφανίζουν τους ασθενείς – κρατούμενους στους 212 σήμερα, εκ των οποίων οι 121 είναι οροθετικοί, σε σχέση με το 2011, οπότε οι ασθενείς ήταν 45.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει έλλειψη φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, και ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης του ψυχιατρείου, του νοσοκομείου του Κορυδαλλού και των ειδικών θεραπευτικών καταστημάτων τοξικομανών στο ΕΣΥ.

By