Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

«Η επιχείρησή μας θα επεκταθεί τις προσεχείς ημέρες», τόνισε εκπρόσωπος του στρατού, αρνούμενος να δώσει διευκρινίσεις για σχέδια μεγάλης κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

aeroporiki epidromi gada

Εκατόν εξήντα επιδρομές πραγματοποίησε η ισραηλινή αεροπορία εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τη χθεσινή νύχτα, απαντώντας στη συνέχιση της ρίψης ρουκετών κατά του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας αναχαίτισε δυο παλαιστινιακές ρουκέτες πάνω από το Τελ Αβίβ.

«Πραγματοποιήθηκαν 160 επιδρομές τη νύχτα, αυξάνοντας σε 430 τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών από την έναρξη της στρατιωτικής μας επιχείρησης Protective Edge», δήλωσε ο εκπρόσωπος, στρατηγός Μότι Αλμοζ στο ραδιόφωνο του στρατού αναφέροντας ότι στόχος των επιδρομών ήταν 120 εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων, 10 θέσεις διοίκησης της Χαμάς και «πολλές υπόγειες σήραγγες».

Μεταξύ άλλων στόχων που επλήγησαν ήταν δύο σπίτια «στρατιωτικών ηγετών της Χαμάς και γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών και της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας της Χαμάς», πρόσθεσε ο στρατηγός.

«Η επιχείρησή μας θα επεκταθεί τις προσεχείς ημέρες», τόνισε αρνούμενος να δώσει διευκρινίσεις για σχέδια μεγάλης κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Άλλος εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι τέσσερις ρουκέτες ερρίφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

Το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε χθες την ανάκληση 40.000 εφέδρων στο πλαίσιο της προετοιμασίας πιθανής χερσαίας επιχείρησης.

Ενισχύσεις αναπτύχθηκαν γύρω από τη Γάζα, όπου ήταν ορατά στρατεύματα, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Την Τρίτη η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις ρίψεις ρουκετών εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ, αντιδρώντας στην ισραηλινή «Οperation Protective Edge» εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 28 μελών του.

By