Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκατοντάδες Αυστραλοί στο πλευρό των τζιχαντιστών στο Ιράκ

Τα άτομα αυτά συνιστούν απειλή για την Αυστραλία σε περίπτωση που επιστρέψουν, για αυτό και πολλά διαβατήρια Αυστραλών έχουν ακυρωθεί

tzixantistes_!

Περίπου 150 Αυστραλοί μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ, η οποία εξέφρασε την βαθιά της ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό των Αυστραλών που έχουν συνταχθεί με τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και στη Συρία.

«Σήμερα το πρωί ενημερώθηκα από τις υπηρεσίες μας της αντικατασκοπείας και η καλύτερη εκτίμησή μας είναι ότι περίπου 150 Αυστραλοί…μάχονται με ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία και πέραν αυτής», δήλωσε η υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό ABC.

Η ίδια είπε ότι τα άτομα αυτά συνιστούν απειλή για την Αυστραλία σε περίπτωση που επιστρέψουν. «Αυτοί είναι βάρβαροι άνθρωποι. Οι εκτελέσεις, οι δολοφονίες και το γεγονός ότι καυχιούνται γι αυτές στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι μία τοξική μορφή τρομοκρατίας», σχολίασε η Μπίσοπ.

Η Μπίσοπ είπε ότι ακύρωσε τα διαβατήρια πολλών Αυστραλών, για τους οποίους οι δυνάμεις ασφαλείας εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να συνταχθούν με τους εξτρεμιστές στη Συρία και στο Ιράκ, καθώς συνιστούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας αν επιστρέψουν σε αυτή.

Η Αυστραλία δεν έχει λάβει αίτημα για στρατιωτική βοήθεια από το Ιράκ ή τις ΗΠΑ, αλλά έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων πίσω στο Ιράκ.

By