Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκατοντάδες τραυματίες από τη σύγκρουση των συρμών στη Σεούλ

Ο ένας συρμός είχε σταματήσει στο σταθμό της Σανγκουανγκσίμι στην ανατολική Σεούλ, όταν ένας άλλος συρμός που έφθανε στο σταθμό προσέκρουσε πάνω του, έπειτα από τον εκτροχιασμό των δύο τελευταίων βαγονιών του

crash-korea

Τουλάχιστον 100 ταξιδιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα στη σύγκρουση δύο συρμών του μετρό στη Σεούλ, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

«Υπάρχουν 117 τραυματίες, κανένας δεν φαίνεται να φέρει σοβαρά τραύματα», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται πως ένας συρμός είχε σταματήσει στο σταθμό της Σανγκουανγκσίμι στην ανατολική Σεούλ, όταν ένας άλλος συρμός που έφθανε στο σταθμό προσέκρουσε πάνω του.

Τα δύο τελευταία βαγόνια του ακινητοποιημένου συρμού εκτροχιάστηκαν λόγω της σύγκρουσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση έδειχναν σπασμένα παράθυρα και σταγόνες από αίμα κοντά στην πόρτα ενός βαγονιού.

Το ατύχημα αυτό σημειώνεται τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται ακόμη υπό το σοκ του ναυαγίου στις 16 Απριλίου του οχηματαγωγού Sewol με 476 επιβαίνοντες, μεταξύ τους 325 μαθητές λυκείου του ίδιου σχολείου που μετείχαν σε σχολική εκδρομή.

Τριακόσιοι επιβάτες, στην πλειοψηφία τους έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους ή εξακολουθούν να αγνοούνται στην καταστροφή αυτή.

By