Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση του EPLO

europeΣυνταγματική αναθεώρηση και κοινωνικό κράτος

Η συνταγματική αναθεώρηση βρίσκεται προ των πυλών και ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα είναι οι αλλαγές οι οποίες θα γίνουν σε ότι αφορά το κοινωνικό κράτος. Το κοινωνικό κράτος το οποίο στην τρέχουσα οικονομική κρίση, είναι κατ’ άλλους το θύμα και κατ’ άλλους η λύση του προβλήματος.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε με σειρά εκδηλώσεων εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, διοργανώνει μαζί με την Ένωση Ελλήνων Συνταγματολόγων και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου εκδήλωση-διάλογο πάνω στο θέμα αυτό. (Δευτέρα 10 Ιουνίου, κεντρικά γραφείαEPLO, Αχαιού 16, Δεξαμενή, Κολωνάκι. Ώρα έναρξης 7 μμ). Η εκδήλωση, με τίτλο «Συνταγματική Αναθεώρηση – Ενότητα: Κοινωνικό Κράτος», θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, κ. Kώστα Μαυριά, και ομιλητές τους:

Γεράσιμο Αρσένη, Πρώην Υπουργό, Πρόεδρο ΙΝΕΡΠΟΣΤ, με θέμα «Κοινωνικό κράτος: θύμα ή λύση της οικονομικής κρίσης»

Νίκο Κωνσταντόπουλο, Πρώην Πρόεδρο του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, Πρώην Υπουργό, με θέμα «Η τεχνική των αριθμών και η κουλτούρα της Δημοκρατίας»

Σάββα Ρομπόλη, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, με θέμα «Οικονομική κρίση και κοινωνικό κράτος»

Προκόπη Παυλόπουλο, Καθηγητή Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βουλευτή, Πρώην Υπουργό, με θέμα «Η αναθεώρηση του Συντάγματος προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των εγγυήσεων του κοινωνικού κράτους δικαίου».

Τα πορίσματα θα παρουσιάσει ο κ. Μανώλης Μπεντενιώτης, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός.

By