Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της Χιροσίμα και Ναγκασάκι

68 χρόνια από τη ρίψη των δύο ατομικών βομβών

hirosimaAΕκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων από την ρίψη των δυο ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στις 6 και 9 Αυγούστου και στη μνήμη των 300.000 θυμάτων του πυρηνικού ολέθρου διοργάνωσε απόψε στην Ακρόπολη η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), ενώ ανάλογη συγκέντρωση της Επιτροπής στην συμπρωτεύουσα,  πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου. 

Η ΕΕΔΥΕ κάλεσε τον εργαζόμενο λαό «να υψώσει την φωνή του και να εντείνει την δράση του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους», ζητώντας παράλληλα «να παλέψει, απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας από πολεμικές προετοιμασίες» καθώς και να «κλείσουν όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Τέλος, ζήτησε να «επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες ένστολοι που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ».

Θεσσαλονίκη

«Εξήντα οκτώ χρόνια μετά 30.000 πυρηνικές κεφαλές εξακολουθούν να υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο» και «νέοι ιμπεριαλιστικοί άξονες και αντιάξονες στήνονται σε όλο τον πλανήτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στο ψήφισμα, που διαβάστηκε στη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι διοργανωτές κατήγγειλαν και τους «ιμπεριαλιστικούς» πολέμους που διεξήχθησαν στα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο (Κορέα, Βιετνάμ, Παλαιστίνη, Κύπρο, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν) και μέχρι σήμερα (Συρία) και ζήτησαν μεταξύ άλλων να απέχει η χώρα μας από ανάλογα σχέδια κλιμάκωσης της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου καθώς και απεμπλοκή της «από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς – ΝΑΤΟ και Ε.Ε

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία με κατάληξη το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By