Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκκληση Γκορμπατσόφ σε Πούτιν- Ομπάμα για την Ουκρανία

Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης κάλεσε τους δύο άνδρες να συμβάλουν για την έναρξη διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία 

28-ukraine-afpgt

Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ κάλεσε σήμερα τους προέδρους της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να συμβάλουν για την έναρξη διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία, στην πρωτεύουσα της οποίας μαίνονται από την Κυριακή σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία.

«Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν), κ. Ομπάμα σας ζητώ να (…) κάνετε ένα αποφασιστικό βήμα για να βοηθήσετε την Ουκρανία να ξαναμπεί στο δρόμο μιας ειρηνικής ανάπτυξης», σημειώνει ο Γκορμπατσόφ σε ανοιχτή του επιστολή προς τους δύο ηγέτες.
«Είμαι βέβαιος ότι διαθέτετε τις δυνάμεις που χρειάζονται για να επιτύχετε αυτόν τον σκοπό. Οι πλευρές που βρίσκονται σε αντιπαράθεση πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων«, προσθέτει.

«Δεν γίνεται να μην βλέπουμε ότι η εξέλιξη των γεγονότων απειλεί όχι μόνον την Ουκρανία και τις γειτονικές της χώρες, αλλά και την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο», υπογραμμίζει.

Σήμερα ο εκπρόσωπος του Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα αναμιχθεί «στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανία».
Η Ουκρανία, πρώην σοβιετική δημοκρατία, αντιμετωπίζει εδώ και δύο μήνες ένα άνευ προηγουμένου κύμα αμφισβήτησης, μετά την απόφαση των ουκρανικών αρχών να μην προχωρήσουν σε μια προσέγγιση με την ΕΕ για να στραφούν προς τη Ρωσία.

Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις βίαιες συμπλοκές που σημειώνονται από την Κυριακή μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο Κίεβο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By