Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εκλογές ΔΣΑ: Δεύτερο γύρο βλέπει ο Παναγιώτης Περράκης

Να είναι ο αντίπαλος του νυν προέδρου Γ. Αδαμόπουλου στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας φιλοδοξεί ο επικεφαλής της  «Ανεξάρτητης Πρότασης» 

perakisAA

Με στόχο να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και εκεί να διεκδικήσει την προεδρία κατεβαίνει στις εκλογές των δικηγόρων της Αθήνας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Πρόταση» Παναγιώτης Περράκης.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου (Χ. Κονδύλης μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ, Κ. Κουτσουνέλος νομικός σύμβουλος του ΔΣΑ, Ι., Στεφανάκη κ.α.) αλλά και οι υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του (Ν. Αλιβιζάτος και Λίλιαν Μήτρου από την κίνηση των «58», ο γνωστός συνταγματολόγος Κ. Μποτόπουλος, οι καθηγητές Φ. Σπυρόπουλος και Γ. Γιαννίδης, η γ.γ. της «Δράσης» Μ. Δασκαλάκη, ο Π. Σφηκάκης της πολιτικής κίνησης «Π 80» και στελέχη της ανένταχτης Αριστεράς) αναδεικνύουν τον ανερξάρτητο και υπερκομματικό χαρακτήρα της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Περράκη, ο οποίος έχει βασική πολιτική αναφορά στη σύγχρονη Κεντροαριστερά.

Το πρόγραμμα με το οποίο η Παναγιώτης Περράκης και η  «Ανεξάρτητη Πρόταση» διεκδικεί την ψήφο των δικηγόρων, έχει δύο βασικούς άξονες.

Ο 1ος περιλαμβάνει προτάσεις που αφορούν στην άμεση ανασυγκρότηση και εκσυχρονισμό του Δικηγορικού Συλλόγου, ώστε από ένας πεπαλαιωμένος, δαπανηρός και αδιαφανής Οργανισμός που είναι σήμερα, να καταστεί γρήγορα αποτελεσματικός και σύγχρονος, να λειτουργεί με κανόνες, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, εξοικονομώντας πόρους και αναδιανέμοντας τα έσοδά του για την επιστημονική και επαγγελματική στήριξη των δικηγόρων και, ιδίως, αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη. Ταυτόχρονα, μέσα από επιτροπές που θ΄ απαρτίσει από τα μέλη του, θα μπορεί να επεξεργάζεται τεκμηριωμένες προτάσεις, τόσο για να προασπίζει τα συμφέροντα των δικηγόρων όσο και για να παρεμβαίνει σε γενικότερου ενδιαφέροντος ζητήματα, ανακτώντας έτσι και το χαμένο κύρος του στην κοινωνία.

Ο 2ος άξονας αφορά προτάσεις που αποσκοπούν στην ανακούφιση των δικηγόρων  από την κρίση, όπως διαβάθμιση του τέλους επιτηδεύματος με εισοδηματικά κριτήρια, αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, μείωση του ΦΠΑ που αφορά στις δικηγορικές αμοιβές για παραστάσεις στα δικαστήρια (διευκολύνοντας έτσι και την πρόσβαση το πολίτη στη Δικαιοσύνη, που έχει γίνει πολύ ακριβή), διαμόρφωση ενός πλαισίου κινήτρων που θα διευκολύνει τις συμπράξεις και τη συστέγαση νέων δικηγόρων, δίνοντας έτσι λύση στο εκρηκτικό πρόβλημα ανεύρεσης εργασίας που αντιμετωπίζουν οι νέοι δικηγόροι, εξεύρεση νέας δικηγορικής ύλης  σε συνεργασία με την Πολιτεία (όπως το να μπορούν να γίνουν και οι δικηγόροι, με προηγούμενη σχετική πιστοποίηση,  “υπηρεσία μίας στάσης’, να αντληθούν χρήματα από συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως για θέματα μετανάστευσης κλπ.

Και όλα αυτά με την επέκταση παντού, και στο ΔΣΑ και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, της νέας τεχνολογίας και εκμετάλλευση των νέων δυνατοτήτων που παρέχει.

Ο Παναγιώτης Περράκης δεν έχει οργανωμένη στήριξη κάποιου κόμματος. Ποντάρει όμως στην ευρεία εκτίμηση των δικηγόρων της Αθήνας προς το πρόσωπό του για να πετύχει το στόχο. Να βρεθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και εκεί να αντιμετωπίσει ως πιθανότερο αντίπαλο, τον νυν πρόεδρο του ΔΣΑ Γ. Αδαμόπουλο ο οποίος παρά τη δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του και τη φθορά που έχει υποστεί, ως μοναδική υποψηφιότητα του χώρου της συντηρητικής παράταξης, αναμένεται να είναι στο δεύτερο γύρο.