Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εκτεταμένοι έλεγχοι με δύο συλλήψεις σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης

Σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στο Κολωνάκι, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια, συνελήφθησαν δύο άτομα

astynomia650_011113

Εκτεταμένοι έλεγχοι διενεργήθηκαν το διήμερο 27 και 28 Δεκεμβρίου  από κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνολικά ελέγχθηκαν 37 κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κλπ).

Σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στο Κολωνάκι, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια, συνελήφθησαν δύο άτομα γιατί κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 4.262 ευρώ καθώς και παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Αναλυτικότερα:

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κέντρο διασκέδασης στο Κολωνάκι διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 4.262,65 ευρώ από την πώληση και διακίνηση οινοπνευματωδών ποτών.

Το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής -ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εργάζονταν τρία άτομα, χωρίς να είναι καταχωρημένα στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν επεδείχθη το συμβόλαιο – συμφωνητικό της εταιρείας με τραγουδιστή, που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο νυκτερινό κέντρο, γεγονός που συνιστά παράβαση του Νόμου περί Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Συνελήφθησαν μία γυναίκα, η οποία είναι προσωρινά υπεύθυνη και ετερόρρυθμος εταίρος της εταιρείας και ένας άνδρας, ο οποίος εκτελούσε χρέη ταμία του καταστήματος, οι οποίοι οδηγήθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

– Σε άλλο έλεγχο, σε κέντρο διασκέδασης στη Λεωφόρο Συγγρού, διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής- ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εντοπίστηκαν δύο εργαζόμενοι μη καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π).

Στους υπόλοιπους ελέγχους, διαπιστώθηκαν:

  • σε παραδοσιακό καφενείο στο Περιστέρι, η μη επίδειξη των τηρούμενων βιβλίων του καταστήματος καθώς και η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευής και συντήρησης της ταμειακής μηχανής,
  • σε καφετέρια στο Περιστέρι, εντοπίστηκε ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος,
  • σε καφέ- μπαρ στο Περιστέρι η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών και η μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων.

Για τις παραπάνω παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και του Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Οι φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By