Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ

Μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που είναι ληξιπρόθεσμη θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των 72 μέχρι 100 δόσεων

enfia2

Μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που είναι ληξιπρόθεσμη (αν δεν έχει πληρωθεί) θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των 72 μέχρι 100 δόσεων, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις ως μη ληξιπρόθεσμες ή θα πληρωθούν κανονικά ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12 μέχρι 24 δόσεων.

Αυτό εξηγεί το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο, ούτως ή άλλως, η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων δεν θα μπορούσε να υπαχθεί στις 100 δόσεις της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω του ελάχιστου ποσού κάθε δόσης που είναι 50 ευρώ.

Μάλιστα εντός των επομένων ημερών αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή ώστε να υπάρξει η απαραίτητη αλλαγή στον νόμο που να δικαιολογεί την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή όσον αφορά στον αριθμό των δόσεων καταβολής τω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο (από 72 μέχρι 100 δόσεις). Υπενθυμίζεται ότι η Τρόικα είχε προβάλει αντιρρήσεις σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε σε απώλεια εσόδων για το Δημόσιο.

By