Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Εκ παραδρομής» η ψήφος για τον Γερμενή λέει ο Κεδίκογλου

Ο υφυπουργός Παιδείας προτίθεται να αποσαφηνίσει γραπτώς τη θέση του μετά τη διαρροή του ψηφοδελτίου

kedikoglouAΒΟΥΛΗ

Πονοκέφαλο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η διαρροή του ψηφοδελτίου του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου στη ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, καθώς φαίνεται να καταψηφίζει.

Από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι ο Συμεών Κεδίκογλου τους διαβεβαίωσε ότι εκ παραδρομής ψήφισε κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για εξύβριση και σωματική βλάβη.

Ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας μάλιστα, μετά το θόρυβο που ξέσπασε προτίθεται σε γραπτή του δήλωση να αποσαφηνίσει ότι από λάθος καταψήφισε. Η «αποκάλυψη» της ψήφου του, που έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση του κόμματος, έρχεται μια μόλις ημέρα μετά την επιστολή του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα με την οποία ζητούσε άμεση σύγκληση των κοινοβουλευτικών ομάδων του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να ληφθούν από κοινού δράσεις για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής μετά και τα επεισόδια σε Πέραμα και Μελιγαλά.

Η συγκεκριμένη ψηφοφορία είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη από τον Συμεών Κεδίκογλου καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By