Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για πολύ φτωχές οικογένειες

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 400 ευρώ, θα είναι ένας μόνιμος μηχανισμός για την αντιμετώπιση των φαινομένων της ακραίας φτώχειας με τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης

LEFTA

Ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα έχει τεθεί σε εφαρμογή ως τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε στα «Νέα» πως η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση πρόκειται να εκδοθεί προς το τέλος του μήνα.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι ένας μόνιμος μηχανισμός για την αντιμετώπιση των φαινομένων της ακραίας φτώχειας με τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.

Το πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αρχικά φέτος θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε δύο δήμους της χώρας με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής στον συγκεκριμένο τομέα, με άξονες την επαρκή εισοδηματική στήριξη, τη διαμόρφωση αγορών εργασίας που προωθούν την ένταξη των ανθρώπων που αποκλείονται από την αγορά εργασίας και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.

ta nea 400-1

Πηγή: Τα Νέα

By