Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ ο Σπ. Μεταξάς για τα εξοπλιστικά

Ο δικηγόρος απολογήθηκε στους ανακριτές Διαθφοράς εκτοξεύοντας βολές κατά του Αντώνη Κάντα

ypovryxia622_130114iΕλεύθερος αφέθηκε μετά τις απολογίες που έδωσε στους ανακριτές Διαφθοράς για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο δικηγόρος με ειδίκευση στο Δίκαιο εταιρειών, Σπύρος Μεταξάς, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, στον οποίο καταλογίζονται συγκεκριμένες πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια ο δικηγόρος εμπλέκεται σε απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών, προερχόμενα από παράνομες αμοιβές του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, μέσω της δημιουργίας και διοχέτευσής τους σε σύστημα εξωχώριων εταιρειών.

Συγκεκριμένα  Σ. Μεταξάς απολογήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή για νομιμοποίηση 1,4 εκατ. ευρώ από τις μίζες των υποβρυχίων, Σπύρο Γεωργουλέα για αντίστοιχη κατηγορία που αφορά την αγορά 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων και Βασιλική Μπράτη για «ξέπλυμα» ποσού 1,7 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με τις αγορές 16 αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων και 4 αερομεταφερόμενων συστημάτων Ericsson Microwave System. Για την τελευταία υπόθεση στον δικηγόρο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και όλα όσα του καταλογίζει ο συγκατηγορούμενός του στην υπόθεση Αντώνης Κάντας, τον οποίο κατηγόρησε ότι εφευρίσκει «εξιλαστήρια θύματα» για να «μετακυλήσει τις ευθύνες του».

Όπως αναφέρει σε απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στους ανακριτές: «Ο κ. Κάντας, συμπεριφερόμενος οψίμως ως μετανοούσα Μαγδαληνή, έχει την ψευδαίσθηση ότι, εφευρίσκοντας εξιλαστήρια θύματα για να μετακυλήσει τις ευθύνες του, και δηλώνοντας ότι τάχα ήμουν κοινωνός των παράνομων ενεργειών του και αρωγός στον εγκληματικό σχεδιασμό του, θα τύχει μεγαλύτερης «συμπάθειας» από τις δικαστικές αρχές, θα αποχρωματίσει τη δική του τεράστια ποινική ευθύνη και θα μπορεί να ελπίζει σε μια καλύτερη μελλοντική ποινική αντιμετώπιση. Το τέχνασμά του γνωστό και φθηνό… Δυστυχώς όμως γι” αυτόν, είμαι σε θέση να αποδείξω ότι όλα όσα ανέφερε για το πρόσωπό μου, στις κατά καιρούς απολογίες του ενώπιον των ανακριτικών αρχών, είναι αισχρά και αναιδή ψεύδη, που, ως τέτοια, θα εξελιχθούν για τον ίδιο σε όπλο αυτεπίστροφο».

 

By