Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Με εγγύηση 5 εκατομμυρίων και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα θα αφεθεί τελικώς ελεύθερος ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

kontominas600_130114

Με βαρύτατους περιοριστικούς όρους αφήνεται τελικά ελεύθερος ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Κοντομηνάς, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε από τις 9 το πρωί, συντάχθηκε τελικά, με πλειοψηφία δύο έναντι ενός, με την εισήγηση του ανακριτή, Γιώργου Ανδρέαδη και αποφάσισε ότι ο επιχειρηματίας θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 5 εκατ. ευρώ, ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παράλληλα θα πρέπει να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα.

Το συμβούλιο κλήθηκε να άρει τη διαφωνία, που είχε προκύψει ανάμεσα στον κ. Ανδρεάδη και την αρμόδια εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε ζητήσει την προφυλάκηση του επιχειρηματία, κρίνοντάς τον ύποπτο φυγής και ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων.

Το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε στον πρότερο έντιμο βίο του κ. Κοντομηνά, στο ότι σε προηγούμενες αντίστοιχες υποθέσεις ποτέ δεν παραβίασε τους όρους της εγγύησής του, ενώ ταυτόχρονα ως ιδιοκτήτης πολλών επιχειρήσεων, όπου απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, μία ενδεχόμενη κράτησή του θα έθετε σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις του και τις θέσεις εργασίας σε αυτές.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς από την πλευρά του προσέφερε ως ενέχυρα για τα δάνεια από το ΤΤ για τα οποία ελέγχεται από την Δικαιοσύνη, την προσωπική του περιουσία, μετοχές στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA αξίας άνω των 46 εκ. ευρώ, και ακίνητα 7 εκατομμυρίων.

Διαβάστε επίσης:
Διαφωνούν για την τύχη Κοντομηνά
Από λεπτό σε λεπτό η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του Δ. Κοντομηνά

(Visited 1 times, 1 visits today)
By