Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κ. Σακκάς

31 μήνες μετά την προφυλάκισή του και ενώ η υγεία του είναι σε κίνδυνο λόγω της απεργίας πείνας

Sakkas

Την αποφυλάκιση του Κωνσταντίνου Σακκά με περιοριστικούς όρους αποφάσισε την Πέμπτη το Συμβούλιο Εφετών.
Ειδικότερα κρίθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και ειδικότερα πέραν του νομού Αττικής, του κατ” οίκον περιορισμού με υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής στην οποία διαμένει και με την καταβολή εγγύησης ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.

Ο Κ. Σακκάς είναι προφυλακισμένος τους τελευταίους 31 μήνες, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» προκαλώντας κύμα κοινωνικών αντιδράσεων και πολιτικών παρεμβάσεων για την παρατεταμένη προφυλάκισή του. Για το θέμα έθεσε μέσα στην εβδομάδα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής ενώ και η Διεθνής Αμνηστία είχε εκφράσει την ανησυχία της κάνοντας λόγο όπως και πολλοί δικηγόροι και συνταγματολόγοι για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος σχετικά με τον χρόνο προφυλάκισης χωρίς να έχει δικαστεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Εδώ και 38 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας και οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τον κίνδυνο της ζωής του.
Στο μεταξύ νωρίτερα και αναμένοντας τη δικαστική απόφαση πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Χθες σε πορεία υπέρ της αποφυλάκισης του Κ. Σακκά στην περιοχή της Ακρόπολης αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα χτύπησαν διαδηλωτές που μοίραζαν σχετικά φυλλάδια στο Θησείο. Νωρίτερα διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν στην Πνύκα και να κρεμάσουν πανό συμπαράστασης στον Κ. Σακκά όμως ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές.

 

Για το περισταστικό διέταξε διοικητική έρευνα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By