Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελεύθερος ο Αναστάσης Πάλλης

Με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ

παλλης

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο Αναστάσης Πάλλης, πρώην στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη, που κρατείτο στις φυλακές από τον Δεκέμβριο, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας FBB.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισής του, ωστόσο οι δικαστές έκριναν ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους ώστε να αποφυλακιστεί, με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο Αν. Πάλλης καταζητούνταν με δύο εντάλματα σύλληψης. Τον Δεκέμβριο του 2013 παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στον εισαγγελέα εφετών Ισ. Ντογιάκο.

Οι Αρχές τον καταζητούσαν για το οπλοστάσιο που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του πολεμικού του μουσείου στη Βάρη αλλά και στην κατοικία του. Ακόμα καταζητούταν για τα δάνεια ύψους 5,8 εκ. ευρώ που είχε λάβει από την τράπεζα FBB συμφερόντων του Β. Ρέστη. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν ήταν για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Όμως, τα χρήματα του δανείου επιστράφηκαν από τον Β. Ρέστη, ο οποίος και είχε μηνύσει τον Πάλλη, καθώς ισχυριζόταν ότι έλαβε το δάνειο, πείθοντας υπάλληλο της τράπεζας για κατά παρέκκλιση εκταμίευση του ποσού και η ανακρίτρια τον είχε κρίνει προφυλακιστέο.

Σε βάρος του Αν. Πάλλη είχε ασκηθεί δίωξη και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, όταν τον περασμένο Οκτώβριο υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του από τον πρώην συνεργάτη του Έντουαρντ Στέισι για απαγωγή και αποθήκευση στο Κορωπί 4.000 όπλων. Ο Στέισι ζητούσε μάλιστα εκείνη η έρευνα να συσχετισθεί με εκείνη για την αναζήτηση κρυφού οπλισμού της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος αρνείται ότι έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ενώ όσον αφορά τα όπλα ισχυρίστηκε ότι έχει άδεια.

By