Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελλάδα-Φερόες για μια νέα αρχή και με τη σκέψη στη… Γαλλία

Ασφαλώς και δεν τίθεται το παραμικρό ερωτηματικό για την τύχη του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με αντίπαλο τα Νησιά Φερόες (21.45, NERIT).

ImageHandler_14102014084433Φυσικά, θα αποφύγουμε σχόλια του στυλ «μονόδρομος η νίκη»! Μα, αυτό είναι το αυτονόητο όταν αγωνίζεσαι με τέτοιες ομάδες. Να δεχθούμε πάντως, πως πάμε για μια νέα αρχή. Το λένε άλλωστε και οι ίδιοι οι διεθνείς, που έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Δεν μπορεί να ξέχασαν τη μπάλα μετά το Μουντιάλ, ούτε και ο Ρανιέρι να μην ξέρει που πατάει. Αλλά και αυτό να είχε συμβεί, θα πρέπει να έμαθε. Άλλωστε από την Ομοσπονδία φρόντισαν να τον θωρακίσουν με την τοποθέτηση του Γιώργου Καραγκούνη στο πλευρό του.

Οι φόβοι βέβαια για πιθανό πισωγύρισμα παραμένουν και δύσκολα θα ξεπεραστούν ακόμη και με μια πειστική εμφάνιση της Εθνικής μας. Είναι, βλέπετε, τα αποτελέσματα που έχουν προηγηθεί και που μας έχουν κρατήσει στο βυθό της βαθμολογίας του ομίλου με ένα πόντο, εκείνον που πήραμε στο Ελσίνκι.
Αν η Εθνική μπήκε σε σωστό δρόμο και επανέρχεται δυναμικά, θα μπορέσουμε να το πούμε την Άνοιξη όπου, καλώς η κακώς (μάλλον καλώς) επαναρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις της στον όμιλο για το ευρωπαϊκό της Γαλλίας.

Με την ευκαιρία, να θυμηθούμε το πρόγραμμα της γαλανόλευκης.
Στις 29 Μαρτίου ταξιδεύει στη Βουδαπέστη, να συναντήσει την Ουγγαρία. Με 4 βαθμούς (θεωρούμε δεδομένη τη νίκη σήμερα), θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον έναν από τη γηπεδούχο που θα έχει, στην καλύτερη περίπτωση, 7 (αν επικρατήσει σήμερα της Φινλανδίας). Τον Ιούνιο δίνεται η συνέχεια με την Ελλάδα να πηγαίνει στα Φερόες και να παίρνει τους τρεις βαθμούς, την ίδια μέρα που θα …σκοτώνονται όλοι οι άλλοι.

Καλό είναι το πρόγραμμα για τη γαλανόλευκη, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της (πελάτισάς της τα τελευταία χρόνια) Ουγγαρίας. Αν τα καταφέρει, με 8 βαθμούς στην χειρότερη (να έχει πάρει τουλάχιστον πόντο στη Βουδαπέστη δηλαδή), η ομάδα μας είναι κομπλέ και μεταφέρει το βάρος το φθινόπωρο, όπου δεν πρέπει να πετάξει βαθμούς στα δύο εντός έδρας ματς και να είναι …Ελλάδα (του Μουντιάλ) στα δύο εκτός.

Η Εθνική επανέρχεται σε δράση στις 4 του Σεπτέμβρη (μόνο νίκη επί της Φινλανδίας στο σπίτι της), πηγαίνει σε Ρουμανία και Βόρεια Ιρλανδία συνεχόμενα και καταλήγει στην Αθήνα, όπου μπορεί να πανηγυρίσει την πρόκριση (11 του Οκτώβρη) με αντίπαλο την Ουγγαρία.

Έτσι έχουν τα πράγματα, αυτό είναι και το πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας μέχρι το τέλος των αγώνων του ομίλου της. Μια Εθνική που, αν το πιστέψει και σοβαρευτεί (οι παίκτες κυρίως αλλά και όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα και δουλεύουν χωρίς ιδιοτέλεια) μπορεί να σφραγίσει το εισιτήριο για τα τελικά του ευρωπαϊκού της Γαλλίας.

Βαγγέλης Μελέκογλου

By