Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ελλάς – Ρωσία… συμμαχία για τον τουρισμό

Μεγάλη αύξηση τουριστών από την Ρωσία προβλέπει η Όλγα Κεφαλογιάννη

olga kefalogianniMε τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας κ. Evgeny Pisarevskiy συναντήθηκε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Βασικό κομμάτι της συζήτησης ήταν η ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

«Η σχέση που έχουμε αναπτύξει με τη Ρωσία αποδίδει καρπούς. Οι προκρατήσεις πάνε πολύ καλά και είμαστε αισιόδοξοι ότι φέτος θα υποδεχτούμε ένα μεγάλο αριθμό ρώσων επισκεπτών στη χώρα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για μια χρονιά που περιμένουμε όλοι ότι ο τουρισμός θα μπορέσει να βοηθήσει την ελληνική οικονομία και να αυξήσει τα έσοδα του κράτους» δήλωσε η υπουργός.

Τόνισε μάλιστα στον κύριο Pisarevskiy ότι η χώρα μας επενδύει στον ειδικό τουρισμό προσδοκώντας να προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις στον προσκυνηματικό τουρισμό, τον θαλάσσιο, τον αθλητικό αλλά και στον ιατρικό τουρισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη φετινή τουριστική κίνηση, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι «οι προκρατήσεις έχουν πάει πολύ καλά και αυτό μας κάνει βάσιμα να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας, τόσο από τις παραδοσιακές μας αγορές όσο και από τις αναδυόμενες αγορές όπως είναι η Ρωσία».

 

By