Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ελληνική Προεδρία με προτεραιότητα το Μεταναστευτικό

«Το μεταναστευτικό στην κορυφή των προτεραιοτήτων» θέτει η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

dendias2

Το μεταναστευτικό ζήτημα έθεσε στην κορυφή των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στον τομέα της Ασφάλειας, της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Ζάππειο.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η ελληνική προεδρία θα επικεντρώσει όλες τις προσπάθειες της στην εξέταση όλων των παραμέτρων της μεταναστευτικής πολιτικής με διττό στόχο. «Αφενός μεν να μετριάσει τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης σε σχέση με την οικονομική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα των Κρατών Μελών, αλλά και στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να διευκολύνει την νόμιμη μετανάστευση με κριτήριο τη συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης. Μεταξύ των προτεραιοτήτων μας είναι και η αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο θα εργαστούμε, για να προωθήσουμε σημαντικά θέματα όπως την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των δαπανών που προκύπτουν εξαιτίας των παράνομων μεταναστευτικών ροών και την ενίσχυση των προσπαθειών για μία αποτελεσματική κοινή ευρωπαϊκή πολιτική επιστροφών», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By