Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελπίζει ο Στουρνάρας

Συμφωνία με την τρόικα μέχρι τέλος του έτους θέλει η Αθήνα, πιεστικά τα μηνύματα από το Eurogroup

time_money700

Την ανάγκη να βρεθούν οι «χρυσές τομές» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπογράμμισε μετά τη λήξη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Θέλουμε να πείσουμε ότι τα μέτρα που θα πάρουμε για να στηρίξουμε τον προϋπολογισμό του 2014 είναι αξιόπιστα» πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο». Συνεχίζοντας, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί «αρκετά μεγάλη προσέγγιση» μεταξύ ελληνικών Αρχών και τρόικας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα κλείσει πριν από το τέλος του έτους. 

Την επιτακτική ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ. Συγκεκριμένα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι οι ελληνικές Αρχές πρέπει «επειγόντως» να προχωρήσουν σε τέσσερις τομείς. Πρώτον, να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος, δεύτερον, να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό για το 2014 και το 2015, τρίτον να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τέταρτον να σημειωθεί πρόοδος στις ιδιωτικοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, επεσήμανε τις σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα, τόσο σε δημοσιονομική προσαρμογή όσο και σε μεταρρυθμίσεις. Αναφερόμενος στην τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας ο επίτροπος Οικονομίας σχολίασε ωστόσο ότι «χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος». Σημείωσε ότι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014 και το 2015 αποτελεί «κλειδί» για την επίτευξη συμφωνίας.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By