Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελτον Τζον εναντίον Πούτιν για τα δικαιώματα των γκέι

Nα αποσύρει τις διατάξεις περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» καλεί τη Ρωσία ο σερ Ελτον Τζον

elton tzonΑναφέρθηκε στο θέμα πριν από έναν μήνα, όταν με την ευκαιρία δύο συναυλιών του σε Μόσχα και Καζάν, για τις οποίες εξέδωσε ανακοίνωση υπερασπιζόμενος την απόφασή του να τις πραγματοποιήσει, απευθύνθηκε στο κοινό της πρώτης λέγοντας: «Με έχετε καλωσορίσει με ζεστασιά και ανοιχτές αγκάλες όσες φορές έχω έρθει, επομένως θλίβομαι και σοκάρομαι με την πρόσφατη νομοθεσία εναντίον της ομοφυλοφιλικής κοινότητας». Προ ημερών, o σερ Ελτον Τζον επανήλθε δριμύτερος με επιστολή που αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, στην οποία καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τις διατάξεις περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

«Οι άνθρωποι που συνάντησα στη Μόσχα», έγραφε μεταξύ άλλων, «γκέι άντρες και λεσβίες, 20, 30, 40 χρονών, μου είπαν ιστορίες για απειλές από αυτόκλητες ομάδες που θα τους «θεράπευαν», λούζοντάς τους με ούρα ή σπάζοντάς τους στο ξύλο. Ενας νεαρός, προσεγγίστηκε έξω από γκέι κλαμπ από κάποιον υποτιθέμενο ταξιτζή που προσπάθησε να τον στραγγαλίσει με μια χορδή, επειδή ήταν «σοδομίτης»».
Αναφέρθηκε επίσης και στον Πούτιν ειδικά, λέγοντας: «Υποστηρίζει ότι όλα αυτά δεν ήταν στις προθέσεις του νόμου, αναμφίβολα όμως είναι τα αποτελέσματα που έχει προωθώντας την παρανόηση και την άγνοια». Συμπλήρωσε δε: «Θα καλωσόριζα την ευκαιρία να τον συστήσω σε κάποιους Ρώσους που δικαιούνται να ακουστούν και να αντιμετωπιστούν στη χώρα τους με τον σεβασμό και τη ζεστασιά που δέχτηκα εγώ στην τελευταία μου επίσκεψη». Ισως γιατί μιλώντας για αυτόν σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ίδιος ο ρώσος πρόεδρος τον παρουσίασε ως τεκμήριο ανεκτικότητας της χώρας του. «Είναι ένα ξεχωριστό άτομο», είπε, «που αγαπιέται από εκατομμύρια εδώ, παρά τον προσανατολισμό του, ο οποίος δεν είναι παράγοντας για το πώς αντιμετωπίζεται, ειδικά ως ένας διαπρεπής μουσικός».
(Visited 1 times, 1 visits today)
By