Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εμβόλιο κατά της φυματίωσης μπορεί να βοηθήσει στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η νέα μελέτη που έγινε σε ένα μικρό δείγμα ασθενών, δημιουργεί ελπίδες ότι η νευρολογική νόσος θα μπορεί να αντιμετωπιστεί μελλοντικά

emvolioA

Ένα υπάρχον εμβόλιο κατά της φυματίωσης μπορεί να βοηθήσει στην μάχη εναντίον της σκλήρυνσης κατά πλάκας, σύμφωνα με Ιταλούς επιστήμονες. Η νέα μελέτη που έγινε σε ένα μικρό δείγμα ασθενών, δημιουργεί ελπίδες ότι η νευρολογική νόσος θα μπορεί να αντιμετωπιστεί μελλοντικά, μόλις εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματά της.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Σαπιέντζα της Ρώμης, με επικεφαλής τον δρα Τζιοβάνι Ριστόρι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας «Neurology», σύμφωνα με το BBC, έδωσαν το εμβόλιο BCG σε 33 ανθρώπους που είχαν εμφανίσει τα πρώτα σημάδια της πολλαπλής σκλήρυνσης (ή σκλήρυνσης κατά πλάκας). “Αλλα 40 άτομα πήραν εικονικό φάρμακο (πλασέμπο). Μετά από πέντε χρόνια, το 58% όσων είχαν κάνει το εμβόλιο, δεν είχαν αναπτύξει τη νόσο έναντι μόνο 30% όσων δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά είχαν πάρει απλώς το πλασέμπο.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By