Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εμείς έχουμε ‘plan C’, απαντούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στα χαρακώματα υπουργός Υγείας και γιατροί του ΕΟΠΥΥ  – Παρατείνεται η απεργία έως τις 9 Δεκεμβρίου

eopyy«Εμείς έχουμε ‘plan C’. Οι γιατροί δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται. Λογικές Βορείου Κορέας και Ιράν να τις κρατήσει για το υπουργείο του» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος, στον υπουργό Υγείας που νωρίτερα τους προειδοποίησε για σχέδιο που «δεν θα τους αρέσει», αν συνεχίσουν την απεργία. Με συνέχιση της απεργίας έως τις 9 Δεκεμβρίου απάντησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ), «μετά και την αδιάλλακτη στάση του υπουργού Υγείας ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ,  ο Γ. Χρονόπουλος κατήγγειλε επίσης τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι «προσλαμβάνει απεργοσπαστικά ειδικότητες που θέλει να διώξει [από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη»», κάνοντας λόγο ενδεικτικά για πρόσληψη πλαστικού χειρούργου στη Θεσσαλονίκη που έγινε χθες Τετάρτη.

Αναφερόμενος στο σχόλιο του υπουργού Υγείας πως δεν προτίθεται να κρατήσει στο Δημόσιο εργαζόμενους που «δεν χρειάζεται», ο εκπρόσωπος των γιατρών σχολίασε πως «τώρα θέλει να διώξει 3.000 από εμάς», γατί όπως είπε  «τα νούμερα δεν έβγαιναν στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Ακόμα κατηγόρησε τον υπουργό ότι «κάθε τόσο αλλάζει στάση», με συνέπεια η «μία συζήτηση να μην έχει σχέση με την άλλη».

Σημειώνεται ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως τις 3 Δεκεμβρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By