Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εμείς δεν είμαστε κρίση, είμαστε TALK SHOW!

 Της Δρ. Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα*

Anna Eleutheriadou Gkika«Το  πρόβλημα μου δεν είναι  το Ισραήλ (sic), έχω πρόβλημα μου είναι οι  Εβραίοι, που είναι μισάνθρωποι». Τάδε έφη Notis, ο Άρχοντας των Μπουζουκλερί…

Κι όχι όπου να ναι, αλλά σε μεγάλο, ποιοτικό (λέμε τώρα!) κανάλι, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης χθες το βράδυ.

Παρακολουθώ επιπλέον σήμερα από νωρίς το πρωί να βουίζει το  διαδίκτυο με παραφιλολογία επί του θέματος που φυσικά οφείλεται στο ότι υπάρχει η σχετική φιλολογία.

Άνθρωποι δηλαδή απολύτως αναρμόδιοι, τύπου Notis, σε θέση κριτή, επικριτή και τιμητή των πάντων με μικρόφωνο και βήμα να ρητορεύουν,  εξαπολύοντας κορόνες ολοκληρωτισμού.

Το έχει πει ο Τσαρούχης ότι στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι. Άρα ο Notis δηλώνει θυμόσοφος κι έγινε αυτόματα φιλόσοφος! Δεν γίνεται, άλλωστε, για πρώτη φορά.

Κι όταν οι σοβαροί καναλάρχες (λέμε τώρα!) βάζουν τους πρωτοκλασάτους τους δημοσιογράφους (εδώ κι αν ταιριάζει το «λέμε τώρα») να συνεντευξιάζονται τύπους που κινούνται μεταξύ αυτισμού, ψευτο-μαγκιάς κι υποκουλτούρας, μάλλον φταίμε εμείς.

Εμείς που με την ανοχή και την πνευματική μας οκνηρία αφήσαμε να συρρικνωθεί η κοινή λογική.

Εμείς που αφήσαμε να μας γίνουν τα μυαλά τυριά με τρύπες, όπου κάθε είδους ανοησία περνά ανενόχλητη σαν τους αέρηδες σε διαμπερή διαμερίσματα.

Εμείς που κάνουμε ουρά να ακούσουμε τον Notis και τον κάθε Notis.

Εμείς που ενδώσαμε στην καλλιέργεια της περιέργειας για την προσωπική ζωή γελωτοποιών κάθε είδους (που έφαγαν , τι φορούσαν, γιατί έκαναν παιδί), ενισχύοντας την παραδοχή ότι αν έχεις βγει στο γυαλί, μετράς και μπορείς πια να έχεις γνώμη για όλα και να αναπαράγεις ακραίες απόψεις χωρίς αιδώ κι μέτρο.

Εμείς που επιτρέψαμε τύπους που περάσατε από την ΚΝΕ κάποτε και επικαιροποιούν  τη βαθιά(sic) γνώση τους (τσαλα)βουτώντας στον «Ένθετο Πουλαντζά» που δίνει δωρεάν το ΠΟΝΤΙΚΙ, να  δηλώνουν και «Κεντροαριστερός πόλος έλξης…» Εμείς που κατάπιαμε την μπούρδα της Ανανεωτικής Αριστεράς απολύτως αμάσητη.

Εμείς που θρέψαμε την Τσογλανοβλαχιά Πέτρου Κωστόπουλου και φίλων, μέχρι που διογκώθηκε και τώρα μας πνιγεί.

Οι 5-10 κολλητοί, μόδιστροι, διασκεδαστές κατηγορίας φτερού και απολύτως ανεπάγγελτοι δημοσιοσχεσίτες της κακιάς ώρας να μιλούν ακόμα και για την κατάρρευση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Εμείς που καθόμαστε και τους ακούμε, αυτάρεσκοι, ημιμαθείς και μοιραίοι τελικά θαμώνες στις πίστες που τραγουδούσε ο Notis.

Ο Notis δεν είναι παρά ένα σημείο  των καιρών. Είναι σκληρό αυτό που θα πω, αλλά ο Notis είμαστε εμείς!  «Τα πάντα  υποκινούνται από τους Εβραίους ….».

Το λέει και ο Notis, το λέει κι ο Καμμένος, το λέει η  Χρυσή Αυγή, το λέει κι η αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ)….  Τι δεν καταλαβαίνετε;

Και τώρα λοιπόν τι κάνουμε; Μήπως να  αλλάξουμε κανάλι όταν ξαναπέσουμε σε συνέντευξη –κόλαφο κάποιας δευτεράντζας του πενταγράμμου που μιλά για την ειρήνη, την πράσινη ανάπτυξη και τα «πράσινα αλογα»;

Ή ακόμα καλύτερα, να  κλείσουμε το χαζοκούτι; Είναι τόσο δροσερό το βράδυ απόψε στο μπαλκόνι μας, φρέσκος αέρας, μπας και φρεσκάρει τα μυαλά μας.

* Η Δρ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα είναι ωτορινολαρυγγολόγος στο Νοσοκομείου Ρεθύμνου και υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By