Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου

kairos2

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, πρόσκαιρα στα πελάγη 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα βόρεια, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αναμένουμε από τα δυτικά, ενώ στα βόρεια της χώρα θα σημειωθεί σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός για την Τετάρτη

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας με εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 16 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 19 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι με σταδιακή μικρή εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους με μικρή εξασθένηση.

By