Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενεργειακή αναβάθμιση στα αυθαίρετα με μπόνους για τους ιδιοκτήτες

Ο ιδιοκτήτης αυθαίρετου δεν μπορούσε μέχρι τώρα να προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου, εξαιτίας της εκκρεμότητας της υπογραφής Κοινής Υπουργικής Απόφασης

akinita-energeiaki anavathmisi authaireta

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το μέτρο που θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να εκμεταλλευθούν το 50% του προστίμου προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ενισχύσουν στατικά τα ακίνητά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», αν και ο νόμος (4178/2013) έχει τεθεί σε εφαρμογή από το περασμένο καλοκαίρι, εντούτοις σήμερα ένας ιδιοκτήτης αυθαιρέτου δεν μπορεί να προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου του, επειδή εκκρεμεί ακόμη η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Οι υπογραφές, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πρόκειται να μπουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η ρύθμιση αφορά σε όλα τα αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν έως το 2003, ενώ στον συμψηφισμό δεν περιλαμβάνεται το παράβολο για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου που κυμαίνεται από 500 έως 10.000 ευρώ.

By