Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ενημερωτική εκστρατεία για το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία

«Ο πληθυσμός που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι καλυμμένος, τόσο νοσοκομειακά όσο και φαρμακευτικά»

υπουργειο-υγειας

Ενημερωτική εκστρατεία για το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα ενημέρωσης που παρατηρείται στους πολίτες σχετικώς με τη δυνατότητα που έχουν οι ανασφάλιστοι για νοσοκομειακή περίθαλψη και φαρμακευτική κάλυψη.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ζήτημα της υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων, υπάρχουν πολίτες αλλά και φορείς ακόμη που δεν ξέρουν ότι παρέχεται νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη στους ανασφάλιστους και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται εκστρατεία ώστε να εκλείψει το κενό αυτό ενημέρωσης του κόσμου για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε προς τα μέλη της επιτροπής ότι υπήρξε μια κεντρική απόφαση της κυβέρνησης που εκφράστηκε με νομοθετική διάταξη και εν συνεχεία με δύο υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν την καθολική πρόσβαση.

Τούτο σημαίνει, όπως σημείωσε, ότι είτε ασφαλισμένος είτε ανασφάλιστος, ο πληθυσμός που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι καλυμμένος, τόσο νοσοκομειακά όσο και φαρμακευτικά. Επίσης, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι υπάρχει τριμελής επιτροπή στα νοσοκομεία που δέχεται τα αιτήματα των ανασφάλιστων και εν συνεχεία παρέχεται η νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη. Όπως πρόσθεσε, ήδη το Δημόσιο κατέβαλε για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων 5 εκατ. τον περασμένο Αύγουστο και 6 εκατ. τον Σεπτέμβριο.

By