Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενοχή Βαξεβάνη εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Σχετικά με τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, κατηγορώντας τον για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

vaxevanisΤην ενοχή του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας  του Τριμελούς Αυτοφώρου, για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό HOT DOC είναι προσωπικά δεδομένα και ότι δεν ωφέλησαν γιατί οι οικονομικοί εισαγγελείς τα είχαν ήδη 15 μέρες πριν και θα έκαναν  τη δουλειά τους.  Ε’αν ωστόσο  είχαν δημοσιοποιηθεί μόνο τα ονόματα προσώπων του δημοσίου  βίου ή έστω παρένθετων σε αυτά προσώπων θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπιση του κατηγορουμένου όπως επεσήμανε ο εισαγγελέας.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης  υποστήριξε στην απολογία του ότι η υπόθεση της λίστας είναι μια τεράστια συγκάλυψη. «Δεν θεωρώ ότι η σχέση του πολίτη με την τράπεζα είναι προσωπικό δεδομένο» είπε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού  και  σημείωσε ότι «με συνέλαβαν σαν εγκληματία επειδή αποκάλυψα τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

«Η λίστα είναι συγκλονιστική. Αποκαλύπτει το σύστημα διαφθοράς. Περιλαμβάνει πρώην εισαγγελέα και νυν γενικό γραμμματέα, εκδότες, συμβούλους του πρωθυπουργού, επιχειρηματίες. Κανένας τους δεν ελέγχθηκε» είπε ακόμα ο Κ. Βαξεβάνης εξηγώντας ότι ουδέποτε γράφτηκε πως τα ονόματα της λίστας ήταν φοροφυγάδες ή ένοχοι αδικημάτων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By