Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ενοχλημένο το πρωθυπουργικό περιβάλλον από τις επαφές ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται απαντά η Ιπποκράτους – Διαψεύδει όμως υποτιθέμενο non paper που κυκλοφόρησε

NDvsPASOKΚάθε άλλο παρά ευχαριστεί όπως φαίνεται το πρωθυπουργικό περιβάλλον ο υψηλός βαθμός συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που συγκροτούν ένα άτυπο εσωτερικό μέτωπο μέσα στην κυβέρνηση. Ήδη έχουν εκφραστεί ενοχλήσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και ιδίως των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά οι οποίες με την σειρά τους έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι διατηρεί το δικαίωμα να συναντάται με όποιους νομίζει και με όποιους θεωρεί σκόπιμο. Μάλιστα αφήνουν αιχμές κατά του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος τονίζοντας ότι αντί να ενοχλείται θα έπρεπε να φροντίσει ώστε να λειτουργούν οι μηχανισμοί συνεννόησης. Μάλιστα σημειώνουν με νόημα ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται». Πάντως από την Ιπποκράτους επισημαίνεται πως  σε εξέλιξη βρίσκεται και συνεννόηση και με τη ΝΔ, υπήρξε σήμερα συνάντηση του Φ.Σαχινίδη  με τον Μ. Κεφαλογιάννη για να προετοιμαστεί μια ευρύτερη συνάντηση στελεχών των δύο κομμάτων την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό φαίνεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος βλέπει πια διστακτικά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει ο ίδιος στο ερχόμενο κυβερνητικό σχήμα αλλά επιμένει στην ανάγκη αλλαγών.
Από το ΠΑΣΟΚ πάντως – τόσο ο υπεύθυνος Τύπου Δημήτρης Καρύδης όσο και η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά – διαψεύδουν κατηγορηματικά υποτιθέμενο non paper που κυκλοφόρησε σε ορισμένες ιστοσελίδες, στο οποίο υπήρχαν εξαιρετικά απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τον συνεργάτη του Πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη.
By