Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εντείνονται οι πιέσεις στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς

Βουλευτές της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι το ν/σ δεν μπορεί να καλύψει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

akinita620_231113

Εντείνονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση για να αποσύρει την διάταξη για τα πρόστιμα με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο, σύμφωνα με πληροφορίες, να διαμηνύει στους «αντιρρησίες» πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Ο Γ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι οι διατάξεις που παρέμειναν στο νομοσχέδιο, μεταξύ αυτών και εκείνη για τα πρόστιμα, έχουν συγκεκριμένες προθεσμίες και «είναι μέρος των δεσμεύσεων της χώρας».

Η συζήτηση διεξάγεται από το πρωί σε υψηλούς τόνους, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βγάζει στο σφυρί τα σπίτια της μεσαίας οικογένειας, κατ’ απαίτηση της τρόικα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Θ. Μωραΐτη από το ΠΑΣΟΚ σε τρόικες του εσωτερικού. «Διάφορες τρόικες του εσωτερικού βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, με στόχο την αναδιάταξη της αγοράς ακινήτων, αν κάποιοι νόμισαν ότι ήρθαν στην Αθήνα για να κάνουν μπίζνες για πρέπει να το ξεχάσουν», είπε.

Καμία προστασία δεν προσφέρει ο νόμος, εκτίμησε ο Γ. Σταθάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο νόμος παρατείνει ένα καθεστώς που δεν λειτούργησε τα τρία τελευταία χρόνια. «Η τελευταία ασφάλεια παραμένει ο νόμος Λ. Κατσέλη, οι διαδοχικοί νόμοι δεν προσφέρουν κάποια προστασία», ανέφερε.

«Γιατί τόσο καιρό δέχεστε εντολές και δεν λέτε στον κ. Τόμσεν «περάστε έξω από το γραφείο μου;», εγώ είμαι ο υπουργός και εδώ είναι Ελλάδα», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Τ. Κουίκ από τους ΑΝΕΛ, ενώ η Ασ. Ξηροτύρη από την ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι δεν ειανι δυνατόν η τρόικα να θέτει ως προαπαιτούμενο την άρση των πλειστηριασμών.

«Βγάζετε στο σφυρί το κεραμίδι της λαϊκής οικογένειας μέσα σε δώδεκα μέρες και το δίκτυ προστασίας που λέτε είναι ντροπή και κοροϊδία», ανέφερε από το ΚΚΕ η Δ. Μανωλάκου.

«Βλέπω ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης να είναι αμήχανο και ένα άλλο τμήμα που κάνει σαν να μην πέρασε μια μέρα», σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλώνει κατόπιν εορτής υπέρ του νόμου Κατσέλη. «Εμείς τον ψηφίσαμε τότε, εσείς τον καταψηφίσατε και σήμερα λέτε ότι είναι καλός ο νόμος, δεν ξέρω τι έγινε, αν σας ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ή αν φταίει το γεγονός ότι η κα Κατσέλη φέρεται να είναι κοντά στο κόμμα σας», ήταν το καυστικό σχόλιο του υπουργού Ανάπτυξης, που ήρθε σε αντιπαράθεση με βουλευτές της Αριστεράς.

Κ. Χατζηδάκης: Η Αριστερά βρίσκεται σε ιδεολογικό βέρτιγκο. Δικαιούστε να λέτε ότι θέλετε και να εκτίθεστε. Δεν περίμενα να είστε προστάτες των βορείων προαστίων
Ασ. Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ): Κάνετε λαϊκισμό τώρα.
Κ. Χατζηδάκης: Θα περίμενα από τους αρχηγούς των κόμματων σας να δουν αν συνάδουν αυτά που λέτε …
Ασ. Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ): Ναι να μας διαγράψουν.
Β. Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Από την ώρα που έχω μπει μέσα το μόνο που ακούω είναι να βρίζετε την Αριστερά.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται στην επιτροπή και αύριο στις 12 αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By