Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εντυπωσίασε και σήμερα το Athens Flying Week στο Φάληρο (φώτο)

Στην ιστορική αεροπορική Βάση του Τατοΐου θα φυλοξενηθούν πλειάδα διεθνών συμμετοχών

???????? ?????????? ????????? ?????? ?????

Από χθες το απόγευμα ο ουρανός της Αθήνας γέμισε με αεροπλάνα και τόσο το Twitter, όσο και το Facebook έχουν δεχθεί δεκάδες σχόλια πολιτών που θέλουν να μάθουν από πού προέρχονται οι εκκωφαντικοί ήχοι που ακούν, και κυρίως γιατί μαχητικά αεροσκάφη κάνουν βόλτες πάνω από την πρωτεύουσα.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα ανησυχητικό δεν συμβαίνει καθώς οι βόλτες των αεροσκαφών στον ουρανό της πόλης, δεν είναι παρά μέρος του σόου του «Athens Flying Week-2014»

Χθες, στο Παλαιό Φάληρο έγινε το pre-show του «Athens Flying Week-2014» και το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει στον Φλοίσβο την Demo-team της Βελγικής Αεροπορίας με F-16, δύο επιθετικά ελικόπτερα Apache του Στρατού, την Aegean με την Olympic Air, καθώς και τρία υδροπλάνα της Avio Dream.

???????? ?????????? ????????? ?????? ?????

Ωστόσο, οι λάτρεις της αεροπορίας δεν μπόρεσαν να απολαύσουν φέτος τους Red Arrows της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) της Βρετανίας, λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε σε ένα από τα αεροσκάφη τους στη διαδρομή από την Ιταλία προς την Ελλάδα.

Ο Αθηναϊκός ουρανός θα φιλοξενήσει, ακόμη, στην ιστορική αεροπορική Βάση του Τατοΐου, από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, πλειάδα διεθνών συμμετοχών με τέσσερις Άσσους στην κορυφή. Την Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG – 29 Fulcrum για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Demo–team της Πολεμική μας Αεροπορίας «Ζευς» με το F-16 Blk 52+ και τις ομάδες της Ολλανδικής και Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16.

???????? ?????????? ????????? ?????? ?????

Μάλιστα, θεαματικές εκπλήξεις για το σαββατοκύριακο επιφυλάσσουν η Aegean Airlines και η Πολεμική Αεροπορία, ενώ θα υπάρξουν και σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες της ΕΛΑΟ, πτήσεις ανεμοπλάνων, Τ/Κ Αερομοντελισμού, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας και πολλά ακόμα αεροπορικά δρώμενα.

Όσοι ακούσουν ή δουν πολλά αεροσκάφη να πετούν και να κάνουν ακροβατικά στην Αθήνα από τις 16:00 έως τις 18:30 σήμερα και από τις 09:00 έως τις 18:30 το Σάββατο και την Κυριακή, δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν.

By