Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Εντυπωσιασμένη» από τις γαλλικές μεταρρυθμίσεις η Μέρκελ

«Ο Μανουέλ Βαλς παρουσίασε τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του και πιστεύω πως η Γαλλία θα λάβει έναν εντυπωσιακό αριθμό μέτρων»

merkel

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα αφού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς πως είναι εντυπωσιασμένη από τον αριθμό των μεταρρυθμίσεων που έχει προγραμματίσει το Παρίσι, αλλά υπογράμμισε πως έγκειται στις Βρυξέλλες το πότε θα σταματήσουν οι γαλλικές προσπάθειες για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος.

«Ο Μανουέλ Βαλς παρουσίασε τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του και πιστεύω πως η Γαλλία θα λάβει έναν εντυπωσιακό αριθμό μέτρων» δήλωσε η καγκελάριος. «Βλέπω τις μεγάλες προσπάθειες και η αξιολόγησή τους έγκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο Βαλς, ο οποίος έκανε την πρώτη επίσκεψή του ως πρωθυπουργού, δήλωσε πως ήρθε για να «πείσει» τη Γερμανία ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε: «Η Γαλλία δεν είναι το άρρωστο παιδί της Ευρώπης».

Η Μέρκελ υποστήριξε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν πως υπάρχουν «πολλές δυνατότητες να δημιουργηθεί ανάπτυξη χωρίς επιπλέον χρήματα».

By