Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενότητα ζήτησε ο Νίκος Γκάλης -άνετα ο Άρης στην πρεμιέρα του τουρνουά

Ενότητα ζήτησε ο Νίκος Γκάλης για να γίνει ο Άρης ακόμη πιο μεγάλος, πριν την έναρξη του 1ου διεθνούς τουρνουά που φέρνει το όνομα του.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ (NICK GALIS CUP)

Ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη συμβολή στην «εκτόξευση» του ελληνικού μπάσκετ έφτασε στο «Nick Galis Hall» περίπου 40’ πριν το τζάμπολ της πρώτης αναμέτρησης του διήμερου τουρνουά Άρης – Μπάνβιτ και απεύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε:

«Να ευχαριστήσω τον κόσμο και τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Χαίρομαι που και η ομάδα ποδοσφαίρου δείχνει να βρίσκει τον δρόμο της. Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε τον Άρη, μεγάλο».Ενότητα ζήτησε και ο πρόεδρος των «κίτρινων» Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος στον χαιρετισμό του πριν το τζάμπολ του 1ου «Nick Galis Cup» επισήμανε ότι: «Σας καλωσορίζουμε στο πρώτο τουρνουά «Nick Galis, στα 100 χρόνια του συλλόγου. Η ομάδα βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή. Αν όλοι μαζί ενωμένοι γίνουμε συμμέτοχοι και κοινωνοί της προσπάθειας ο Άρης θα επιστρέψει εκεί που ανήκει. Πρέπει να κάνουμε τον Άρη όπως τον παραλάβαμε από τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας. Μεγάλο, πρωταγωνιστή, δυνατό και πρωταθλητή. Αυτό θα γίνει μόνο αν δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλον.Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες που δέχθηκαν την πρόσκληση μας, για να τιμήσουν τον Άρη και τον Νίκο Γκάλη. Ευχαριστώ ακόμη το διοικητικό προσωπικό της ΚΑΕ που έκανε ότι καλύτερο μπορούσε γι’ αυτό το τουρνουά, ώστε να είναι αντάξιο της ιστορίας του Άρη και του Νίκου Γκάλη».Στην συνέχεια ο Γκάλης χαιρέτισε τις δύο αντίπαλες ομάδες, τους διαιτητές και τα μέλη της γραμματείας και έκανε μερικά κόλπα με την μπάλα…

Ρεσιτάλ Άρη

Ο Άρης νίκησε πολύ εύκολα την Μπάνβιτ με 66-48 στην πρεμιέρα του τουρνουά.  Εμφανίσθηκε πολύ ανανεωμένος σε σχέση με πέρυσι, έχοντας στη σύνθεσή του και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και παρουσία του Νίκου Γκάλη προσέφερε πλούσιο θέαμα στο παρκέ, το οποίο συνδυάστηκε και με τη νίκη.

Κορυφαίοι της αναμέτρησης ήταν οι Γκίκας και Βεζένκοφ, με τον δεύτερο να κυριαρχεί απόλυτα και στις δύο ρακέτες και τελείωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους. Ο Άρης προκρίθηκε στον τελικό και τώρα περιμένει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 35-18, 46-31, 66-48.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 6 (2), Γκίκας 7 (1), Ριντ 6, Τόμας 10 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 25 (2), Νέιμικ 7, Μούρτος 1, Σίμτσακ 4, Φλιώνης.

ΜΠΑΝΒΙΤ (Λούκιτς): Βεϊσέλογλου 2, Ρόουλαντ 11 (2), Ουλισού, Καντάν 8 (1), Εντζέ 3 (1), Ντέιβις 7, Μέχια, Βερεμένκο 4, Σίμονς 5, Γκετσίμ 2, Μουτάφ, Οζέρ 6 (2).

Οι βραβεύσεις

Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας στο παιχνίδι της Μπάνβιτ με τον Άρη, η διοίκηση της «κίτρινης» ΚΑΕ βράβευσε τον γηραιότερο παλαίμαχο παίκτη του Άρη, τον πιο παλιό υπάλληλο, αλλά και τον Σόλωνα Υψηλάντη.

Ο Αστέριος Γούσος, ο οποίος είναι ο γηραιότερος εν ζωή παίκτης του Άρη τόνισε: «Θέλω να αφιερώσω το βραβείο στους καλαθοσφαιριστές και τους φιλάθλους εκείνης της εποχής. Εμείς βάλαμε τα θεμέλια για να μεγαλώσει ο σύλλογος».

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Ρασόγλου βραβεύθηκε για την προσφορά του στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας: «Είναι ιδιαίτερη τιμή αυτή η διάκριση γι όλη την οικογένεια μου, Ανήκει όμως περισσότερο τον πατέρα μου. Προσωπικά και οι δύο μου γιοι θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε την προσφορά του στον σύλλογο».

Τέλος, τιμητική πλακέτα δέχθηκε για την προσφορά του και ο Σόλων Υψηλάντης, ο οποίος ευχαρίστησε και αυτός από την πλευρά του τον κόσμο της ομάδας.

By