Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εν μέσω εντάσεων η συζήτηση για τη μικρή ΔΕΗ

Η πρώτη κόντρα σημειώθηκε πάντως, ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και την Μαρίνα Χρυσοβελώνη από τους ΑΝΕΛ

vouli

Κορυφώνεται απόψε στη Βουλή η μάχη για τη μικρή ΔΕΗ μέσα σε ένα κλίμα έντονων διεργασιών και συζητήσεων για το εάν αθροίζονται ή όχι από τις προτάσεις που θα κατατεθούν οι 120 υπογραφές που απαιτούνται για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Η συζήτηση ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους με την κυβέρνηση, αλλά και βουλευτές της συμπολίτευσης να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δημιουργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα και τους βουλευτές του να υποστηρίζουν ότι η συλλογή υπογραφών δεν αποτελεί πολιτική ανωμαλία σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα.

Για απίστευτη επιθετική ρητορική εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που προσλαμβάνει εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά, έκανε λόγο ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης που καταλόγισε τακτικισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ασχολείται αποκλειστικά με θέμα δημοψηφίσματος για να καλύψει την αδυναμία τεκμηρίωσης όλων των απόψεων της.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ αναφερόμενος στο θέμα της μικρής ΔΕΗ, τόνισε ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που γίνονται προς όφελος της οικονομίας, ενώ επανέλαβε πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα ακουμπήσει στη μικρή ΔΕΗ αφού τον διαγωνισμό θα τον κάνει η ΔΕΗ, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των μετόχων και των εργαζομένων. Τόνισε ότι τα χρήματα θα πάνε στη ΔΕΗ για επενδύσεις και πως δεν θα θιγούν οι δομές που στηρίζουν ασθενέστερους και τα φτωχά νοικοκυριά.

Η πρώτη κόντρα σημειώθηκε πάντως, ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη που αντικαθιστά την Έλενα Ράπτη και την Μαρίνα Χρυσοβελώνη από τους ΑΝΕΛ που μίλησε για πανικό της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο. «Έχουμε  μια βουλευτή που κατηγορεί για συνωμοσίες, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με το νομοσχέδιο, η βουλευτής είχε ένα πρόβλημα υγείας και ζήτησα πράγματι να την αντικαταστήσω γιατί με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ αυτή τη μεταρρύθμιση», είπε ο πρώην υπουργός, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι πατάει σε δύο βάρκες σε σχέση με το δημοψήφισμα.

By