Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξαγορά της Booz & Company από την PwC

Τι αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση

closing-the-deal

Η PwC ανακοινώνει σήμερα την επιτυχή ολοκλήρωση της συνένωσής της με την Booz & Company. Μετά την διασφάλιση όλων των απαιτούμενων από τις ρυθμιστικές αρχές εγκρίσεων για την συνένωση αυτή, η Booz & Company αποτελεί επισήμως πλέον τμήμα του δικτύου της PwC. Όλες οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της συναλλαγής έχουν επιτευχθεί.

Σηματοδοτώντας αυτό το γεγονός, η Booz & Company μετονομάζεται Strategy& (προφέρεται Strategy and). Η νέα επωνυμία, η οποία θα χρησιμοποιείται μαζί με την επωνυμία και το brand της PwC, αντικατοπτρίζει τη δυναμική που φέρνει η Booz & Company στο δίκτυο της PwC, και συγκεκριμένα στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτήν τη συμφωνία για όλους τους πελάτες και τους ενδιαφερομένους φορείς. Έπειτα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, η Booz & Company δεν θα έχει το νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιεί την επωνυμία Booz, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας.

Καλωσορίζοντας την ομάδα Strategy& στο δίκτυο της PwC, ο Dennis Nally, Πρόεδρος της PricewaterhouseCoopers International, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την PwC, τους πελάτες μας και τους ενδιαφερόμενους φορείς. Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρους κινδύνους που απειλούν την ομαλή λειτουργία τους και οι οργανισμοί αναζητούν όλο και περισσότερο τη σωστή στρατηγική και την ικανότητα να την υλοποιήσουν. Η PwC και η Strategy& μαζί έρχονται να καλύψουν αυτή την ανάγκη – προσφέροντας στους πελάτες μας και τους λοιπούς ενδιαφερόμενους φορείς έργο υψηλής αξίας, προσελκύοντας στελέχη με υψηλές δεξιότητες και βοηθώντας τις επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο να χτίσουν τις δεξιότητές τους σε παγκόσμια κλίμακα».

«Ο συνδυασμός της PwC και της Strategy& θα καταστήσει την PwC πρωτοπόρο στην αλλαγή του τοπίου στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο», προσθέτει ο κ. Nally.

«Είμαστε χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την PwC, την παγκόσμια ηγέτιδα στον τομέα παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες και στα στελέχη μας μεγαλύτερες, ευρύτερες και καλύτερες δυνατότητες για να συνδεθεί η στρατηγική με το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Cesare R. Mainardi, CEO της Strategy&.

«Η Strategy& φέρνει την εκατοντάχρονη παράδοση πρακτικών συμβουλών στρατηγικής στο ευρύ και βαθύ χαρτοφυλάκιο εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών της PwC. Από την πρώτη μέρα, είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πελατών για μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών από τη στρατηγική μέχρι την εκτέλεση, παρέχοντας ένα και μοναδικό σημείο πρόσβασης στην επίτευξη αποτελεσμάτων. Διαθέτουμε την εμβέλεια, την κλίμακα, τους πόρους και τις αποδεδειγμένες δεξιότητες για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις διεθνούς εμβέλειας σε κάθε βήμα της διαδρομής από τη στρατηγική μέχρι το αποτέλεσμα. Είναι μια συναρπαστική προοπτική».

Στο διοικητικό συμβούλιο της PwC Strategy& θα προεδρεύει ο Tony Poulter, Partner της PwC και Consulting Leader διεθνώς. Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι ο Cesare Mainardi, ο οποίος ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Booz & Company τα τελευταία δύο χρόνια.

«Ενσωματώνοντας την Strategy& στο δίκτυο της PwC, αλλάζουμε το τοπίο στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Προσφέρουμε στους πελάτες μας έναν μοναδικό συνδυασμό εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας στο σχεδιασμό στρατηγικής (strategy consulting) μαζί με την αποδεδειγμένη ικανότητα στην υλοποίηση και στην πρακτική εφαρμογή τους», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Ανδρέου, Advisory Leader της PwC στην Ελλάδα.

By