Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών βρεφών στα Τρίκαλα

astynomia police

Πωλούσαν βρέφη έναντι του ποσού  των 10.000 ευρώ

astynomia police
© FOSPHOTOS Angeliki Panagiotou

Κύκλωμα παράνομης αγοραπωλησίας και υιοθεσίας βρεφών «ξεσκέπασε» μετά από οργανωμένη επιχείρηση το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες τέσσερις Έλληνες (μία 45χρονη, ένας 49χρονος, ένας 48χρονος συμβολαιογράφος και μία 49χρονη δικηγόρος), δύο Βούλγαροι ηλικίας 45 και 33 ετών, καθώς και μία ομοεθνής τους, μητέρα βρέφους, που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν κυρίως ανύπαντρες εγκυμονούσες γυναίκες στη Βουλγαρία, πείθοντάς τες να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία έναντι χρημάτων ενώ στη συνέχεια φρόντιζαν να μεταφερθούν σε ελληνικά νοσοκομεία, για τον τοκετό.

Την ίδια ώρα, τα μέλη της οργάνωσης που δρούσαν στην Ελλάδα, εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, που εκδήλωναν ενδιαφέρον για υιοθεσία παιδιών και τα έπειθαν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να γίνει υιοθεσία.

Η δράση του κυκλώματος άρχισε να αποκαλύπτεται σταδιακά από τον Αύγουστο όταν αστυνομικοί, προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι ήρθαν σε επαφές με δύο από τους συλληφθέντες, για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις ότι είχαν το ρόλο «διαμεσολαβητών» στο κύκλωμα.

Στη διάρκεια συνάντησης, στην οποία συμμετείχε ο 45χρονος Βούλγαρος, φερόμενος ως «αρχηγός» του κυκλώματος, οι δύο αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι θα μπορούσαν να παραλάβουν ένα νεογέννητο βρέφος, έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ.

Το «ραντεβού» κλείστηκε για χθες στο μεσημέρι στην πόλη των Τρικάλων. Μετά τη συνάντηση και λίγη ώρα αφότου η 45χρονη είχε παραλάβει το ποσό των 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από το «ζευγάρι» των αστυνομικών, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων μελών του κυκλώματος που παρίσταντο στο ραντεβού.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν η 49χρονη δικηγόρος, ο 48χρονος συμβολαιογράφος καθώς και ο 49χρονος, οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάρτιση των σχετικών συμβολαιογραφικών και νομικών πράξεων και οι οποίοι εμπλέκονται –σύμφωνα με την Αστυνομία – και σε άλλες παράνομες υιοθεσίες.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε 11 τουλάχιστον παράνομες υιοθεσίες βρεφών, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας την τελευταία επταετία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

By