Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εξαρθρώθηκε πολυμελές διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας

Εκατοντάδες συλλήψεις στον Καναδά και σε άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

pornographyΣυνολικά 348 άτομα – μεταξύ των οποίων κληρικοί, εκπαιδευτικοί, γιατροί, νοσοκόμοι και μέλη ανάδοχων οικογενειών- συνελήφθησαν ως μέλη διεθνούς κυκλώματος παιδεραστίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διήρκεσε τρία χρόνια και αφορούσε 50 χώρες, συνελήφθησαν 108 άτομα στον Καναδά, 76 στις Ηνωμένες Πολιτείες και 164 σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την αστυνομία του Τορόντο.

Τον περασμένο Μάιο η αστυνομία συνέλαβε κάτοικο του Τορόντο που φέρεται ως «εγκέφαλος» του δικτύου και κατηγορείται ότι διακινούσε οπτικό υλικό παιδεραστίας.

Ο 42χρονος Καναδός αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη δημιουργία ιστότοπου μέσω του οποίου πουλούσε ή πρόβαλλε φωτογραφίες ή ταινίες όπου ενήλικοι επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις με παιδιά. Κατηγορείται επίσης για την σεξουαλική κακοποίηση συγγενικού του παιδιού.

Η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο κατηγορούμενος πλήρωνε ενήλικους για να κινηματογραφούν στην ανατολική Ευρώπη σκηνές παιδεραστίας πριν τις ανεβάσει στον ιστότοπό του.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής επιθεωρητής της υπηρεσίας κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών Τζέραλντ Ο΄Φάρελ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα συλληφθέντων στην υπόθεση της παιδεραστίας, όπως ένας δικηγόρος που εργαζόταν επίσης ως προπονητής σε ομάδα μπέιζμπολ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει γυρίσει περισσότερες από 500 βιντεοταινίες με παιδιά κάτω των 16 ετών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By