Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Εξετάζει» τους υπουργούς η Τρόικα

Από τον έλεγχο των επικεφαλής θα «περάσουν» οι Στουρνάρας, Βρούτσης και Χατζηδάκης

 © FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

 

Με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας, με αντικείμενο τις επισκέψεις της Τρόϊκα για εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα υπουργεία.

«Ημέρα εξετάσεων» μπορεί να χαρακτηριστεί άλλωστε η σημερινή για τους  τους υπουργούς της τρικομματικής κυβέρνησης, καθώς ενώπιον των επικεφαλής της Τρόικας θα βρεθούν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναμένεται να θέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων τα θέματα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, της πορείας του προϋπολογισμού, των τρόπων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και των αποκρατικοποιήσεων.

Πέραν των επαφών με τους υπουργούς, το ανώτερο κλιμάκιο της Τρόικας θα γίνει δεκτό από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το πρωί της Πέμπτης.

Αγκάθι η διαθεσιμότητα

Ένα από τα προβλήματα που τα στελέχη της Τρόικας ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με… κάθε κόστος, είναι αυτό της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και η απομάκρυνση των επίορκων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Έθνος, το μέτρο της διαθεσιμότητας 25.000 υπαλλήλων τίθεται ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αυτής του Μαρτίου, καθώς βλέπουν πως το θέμα… βαλτώνει στα γρανάζια του κρατικού μηχανισμού.

 

 

By