Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εξοπλιστικά: «Καίει» πολιτικό και υψηλόβαθμους αξιωματούχους ο Κάντας

Συνεχίζει να δίνει στοιχεία για την υπόθεση ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών

kantas600_271213

Βόμβα στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά, έριξε ο Αντ. Κάντας απολογούμενος στους ανακριτές Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Μάρκου ο οποίος ενέπλεξε εκτός από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς κι ένα πολιτικό πρόσωπο.

Όπως προκύπτει από την απολογία του, ανέφερε ότι για την συγκεκριμένη προμήθεια από την εταιρεία Wegmann τρεις ήταν οι υπηρεσίες που διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο. Επί λέξει αναφέρει «το 4ο επιτελικό γραφείο του ΓΕΣ με επικεφαλής τον Γ. Καράμπελα,ο Γ” κλάδος του ΓΕΣ, ο τότε υπαρχηγός ( δεν αναφέρει όνομα) και από τη Διεύθυνση Εξοπλισμών οι (αναφέρει τα ονόματα Κολίρης, Ανδρουλάκης, Λεονταρίτης και Κωνσταντόπουλος)».

Σε ερώτηση των ανακριτών αν οι εν οι λόγω στρατιωτικοί χρηματίστηκαν, διευκρινίζει με νόημα «δεν ισχυρίζομαι ότι χρηματίστηκαν. Όμως ήταν τα πρόσωπα κλειδιά που ουδείς μπορούσε να αγνοήσει χωρίς συνέπειες».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του αναφέρθηκε σε περιστατικό ότι σε συνάντησή του με τον Παν. Ευσταθίου στο γραφείο του στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, ο τραπεζίτης Φ. Λυγινός είπε ότι «πάει στον πατέρα» χωρίς να κατονομάσει κάποιο πρόσωπο.

Ο Κάντας, όπως ανέφερε στην απολογία του ρώτησε τον Ευσταθίου για να λάβει την απάντηση «παλιός πολιτικός, καλός φίλος αλλά άπληστος». Πρόσθεσε ότι και αργότερα, το 2008 όταν συνάντησε τον Λυγινό δεν έμαθε ποιόν εννοούσε γιατί σε σχετική ερώτηση ο Λυγινός δεν του απάντησε.

 

By