Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Εξορίζουν» τους οίκους ανοχής μακρυά από τα ξενοδοχεία

Ζώνες καθαρές από οίκους ανοχής γύρω δημιουργεί η κυβέρνηση από τα ξενοδοχεία

oiko_anoxis600ii

Οίκοι ανοχής σε απόσταση 200 μέτρων από ξενοδοχεία! Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει μεταξύ άλλων την απαγόρευση εγκατάστασης εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε ακτίνα μικρότερη των 200 μέτρων από ξενοδοχεία κατηγορίας 3, 4 και 5 αστέρων.

Σύμφωνα πάντως, με την τροπολογία που φέρει τις υπογραφές της Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και Οικονομικών Γ. Στουρνάρα τροποποιείται το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τον ΕΟΤ. Ειδικότερα, αντικαθίσταται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου από έναν προϊστάμενο γενικής διεύθυνσης στο 5μελές όργανο που εξετάζει τις προσφυγές κατά των διοικητικών κυρώσεων του Οργανισμού, ενώ η άσκηση προσφυγής κατά των διοικητικών κυρώσεων του ΕΟΤ δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Εάν η επιτροπή δεν εκδώσει απόφαση εντός 3 μηνών από την άσκηση της προσφυγής, η προσφυγή θεωρείται ότι έχει απορριφθεί.

Επίσης, προβλέπονται μεταβολές στο μόνιμο συλλογικό όργανο κάθε περιφερειακής ενότητας για την παρακολούθηση και το συντονισμό θεμάτων τουρισμού και διαχείρισης κρίσεων, ενώ απαγορεύονται οι οχλούσες χρήσεις και δραστηριότητες σε απόσταση 200 μέτρων από ξενοδοχεία κατηγορίας 3, 4 και 5 αστέρων εντός σχεδίων πόλεων.

By