Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επέλεξε «φίλους» και «εχθρούς» μέσω Facebook

Η Kaspesrky Lab δημιούργησε την εφαρμογή «Friend Or Foe» η οποία βοηθά τους χρήστες του Facebook να αξιολογήσουν τους ψηφιακούς τους φίλους, ενώ παράλληλα εμφανίζει και τι σκέφτονται οι άλλοι για τους ίδιους

facebook stock

Η εν λόγω εφαρμογή φιλοδοξεί να αποκαλύψει ποιοι κάνουν τις περισσότερες αναδημοσιεύσεις και σχόλια μεταξύ των φίλων ενός χρήστη. Παράλληλα, αναδεικνύει και τις απειλές για τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προστατεύσουν τις προσωπικές τους πληροφορίες.

Πρακτικά το Friend Or Foe είναι ένα εργαλείο που συλλέγει στατιστικά στοιχεία για τη δραστηριότητά του χρήστη στο Facebook. Έτσι, εμφανίζει πόσα βίντεο και φωτογραφίες δημοσιεύει ένας χρήστης, πόσα «like» αποσπά και πολλά ακόμα στατιστικά στοιχεία που ενδιαφέρουν τους λάτρεις του Facebook.

Συμβουλές ασφαλείας

Παράλληλα, η εφαρμογή προσφέρει στον χρήστη και μια σειρά από συμβουλές ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, προτρέπει τους χρήστες να ελέγξουν όλες τις φωτογραφίες στις οποίες έχουν προστεθεί από άλλους, καθώς κάποιες μπορεί να τους εκθέτουν.

Η εφαρμογή επιτρέπει να εντοπιστεί αν κάποιος έχει συμπεριλάβει τον χρήστη σε «check-in» χωρίς την άδειά του και βοηθά στον καθαρισμό του προφίλ από ανάλογα «check-in» που έχουν γίνει χωρίς έγκριση.

facebook

Επιπλέον, το Friend Or Foe μπορεί να συγκεντρώσει όλες τις εφαρμογές στις οποίες έχει εγγραφεί ο χρήστης και να δείξει τι έχει επιτραπεί να κάνει η καθεμία από αυτές. Τέλος, η εφαρμογή εμφανίζει όλους τους ανθρώπους ή τα πράγματα τα οποία έχει αναζητήσει ο χρήστης στο Facebook και παρέχει τη δυνατότητα διαγραφής τους.
Το Friend Or Foe είναι προς το παρόν διαθέσιμο στα Αγγλικά, στα Ρώσικα, στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, στα Ιταλικά, στα Ισπανικά, στα Πορτογαλικά (βραζιλιάνικη διάλεκτος), στα Ισπανικά (μεξικανική διάλεκτος), στα Αραβικά και στα Ιαπωνικά, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες γλώσσες στο άμεσο μέλλον.

By