Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επένδυση 5,5 εκατ. ευρώ από την Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα – Γρανίτες

Σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 5MW

fotovoltaikaΕπένδυση 5,5 εκατ. ευρώ σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 5MW, που τέθηκαν σε κανονική λειτουργία υλοποίησε πρόσφατα η Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα – Γρανίτες, η οποία εκπονεί πολυεπίπεδο ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο την αξιοποίηση των ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία «πρόσφατα υλοποίησε επένδυση 5,5 εκατ. ευρώ σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 5MW, που τέθηκαν σε κανονική λειτουργία συμβάλλοντας στον εθνικό στόχο περί ΑΠΕ με αξιόλογα περιβαλλοντικά οφέλη αφού συμβάλλουν στη μείωση εκπομπών στην ατμόσφαιρα διοξειδίου του άνθρακα 8.000 τόν. ετησίως, στη μείωση εκπομπών ρύπων όσο ένα δάσος 10.000 στρεμμάτων ενώ η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια ηλεκτροδοτεί περιοχή 6.000 κατοίκων».

Έχει επίσης σε προχωρημένο στάδιο αδειοδοτικής ωρίμανσης αιολικά πάρκα ισχύος 250MW.

«Ανάπτυξη με εξωστρέφεια έφεραν σε πρώτο πλάνο εξαγωγές άριστης ποιότητας προϊόντων μαρμάρου. Το 90% της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου και να βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου με κύκλο εργασιών 43 εκατ. ευρώ. Στρατηγικό στόχο αποτελεί για την εταιρία η έρευνα και ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων και παράλληλα εξετάζουμε την δυνατότητα σύναψης συνεργασιών ή ακόμη και εξαγορών στον κλάδο του μαρμάρου και όχι μόνο», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Νικόλαος Δημαρέλης.

Η Παυλίδης Α.Ε. ειδικεύεται στην παραγωγή και επεξεργασία λευκών, ημίλευκων και μπεζ μαρμάρων τα οποία εξορύσσονται σε ιδιόκτητα λατομεία στους Νομούς Δράμας και Καβάλας και σε λατομεία που διαθέτει στο εξωτερικό, των οποίων τα αποθέματα είναι σε μεγάλη επάρκεια.

Απασχολεί περίπου 350 άτομα και διατηρεί ιδιόκτητα υποκαταστήματα στις Αφίδνες Αττικής και στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By