Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίθεση Ολάντ κατά της Μπόκο Χαράμ

Σχέδιο για περιορισμό της ισλαμιστικής οργάνωσης από τη διεθνή κοινότητα

hollande

«Η Μπόκο Χαράμ έχει μετατραπεί σε σημαντική απειλή για το σύνολο της δυτικής Αφρικής, και πλέον και για την κεντρική Αφρική, ενώ έχουν αποδειχθεί οι σχέσεις της με την Aqmi (Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ) και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας στο οποίο συμμετείχαν οι πρόεδροι της Νιγηρίας, του Νίγηρα, του Καμερούν, του Τσαντ και του Μπενίν. Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση συμμετέχουν επίσης στις συνομιλίες.

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει απαγάγει περισσότερες από 200 μαθήτριες, δεν αποτελεί πια τοπική απειλή αλλά έχει γίνει η Αλ Κάιντα της Δυτικής Αφρικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν.»Έχουμε δείξει την αποφασιστικότητά μας για μια περιφερειακή προσέγγιση. Αν οι χώρες της Δυτικής Αφρικής δεν δράσουν από κοινού, δεν θα μπορέσουμε να συντρίψουμε αυτούς τους τρομοκράτες» είπε ο Τζόναθαν.

Ο πρόεδρος του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι γειτονικές προς τη Νιγηρία χώρες είναι έτοιμες να εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον της Μπόκο Χαράμ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By