Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίθεση Πάγκαλου στον Βενιζέλο: Αυτοκτονεί με όσα λέει για την «Ελιά»

 Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον με την παρούσα ηγεσία τόνισε ο πρώην υπουργός

pagalos

Eπίθεση εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου  εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συσχετίσει τα εκλογικά ποσοστά της Ελιάς με την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση. Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε το δίλημμα που έθεσε ο Ευ. Βενιζέλος: «πράξη αυτοκτονίας» καθώς και «άθλιο και αφελή εκβιασμό».Πρόσθεσε δε ότι το «ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον με την παρούσα ηγεσία».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε πως το δίλημμα «αν δεν με ψηφίσετε, θα προκαλέσω εκλογές» σημαίνει ότι θα φύγει από την κυβέρνηση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπαίνει στην παράταξη της αστάθειας, διότι γίνεται κόμμα αμφιβολίας και όχι σταθερότητας».

Επ αυτού εξήγησε ότι ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος που όμως θέλει πολιτική σταθερότητα τώρα δεν πρόκειται να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και άρα το δίλημμα Βενιζέλου επί της ουσίας σημαίνει: «Ψηφίστε Σαμαρά».

Κάνοντας και μία σύντομη αναδρομή της ιστορίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος είπε: «Είναι πράξη αυτοκτονίας αυτό που έκανε ο κ. Βενιζέλος και είπε. […] Έρχεται τώρα -και δεν είναι η πρώτη φορά, διότι όλοι θυμόμαστε το Ζάππειο, όπου όρμησε ενώ δεν τον περίμενε κανείς και είπε «εγώ είμαι εδώ και σας καλώ να αλλάξουμε ηγεσία για να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές» και όμως ο Παπανδρέου αντιστάθηκε, ορθώς κατά τη γνώμη μου, και κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές και ο Βενιζέλος δεν πήρε τίποτα και αποδοκιμάστηκε εντελώς- και τι σημαίνει αυτό που είπε; Μέχρι στιγμής, είναι το σημαντικότερο επιχείρημα που ακούστηκε, κατά τη γνώμη μου, για να ψηφίσει κανείς ΝΔ».

Επίσης, ο πρώην υπουργός  σημείωσε: «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και είναι πράξεις αυτοκτονίας, διότι φαίνεται ότι δεν πάνε καλά οι δημοσκοπήσεις. Είναι ένας άθλιος και αφελής εκβιασμός, ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά. Εκβιάζεις τον Σαμαρά να πει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Βενιζέλο, για να μην πέσει η κυβέρνηση; Εκβιάζει τους ψηφοφόρους; Θύμωσε;»

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος τόνισε: «Όταν υπάρχει τέτοια ηγετική ομάδα, δεν ξέρεις πώς να προφυλαχθείς και δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον με την παρούσα ηγεσία. Αυτό το συμπέρασμα βγάζω».

Τα όσα είπε ο πρώην υπουργός σχολίασε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ελιάς, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ:

By