Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον Νικολόπουλο

«Οι απόψεις του κάνουν τα στελέχη της Χ.Α. να χαμογελούν» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη

Pasok-syriza

Με έντονο ύφος κατά του ΣΥΡΙΖΑ κινείται το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υποψηφιότητα του Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το συγκυβερνών κόμμα να διερωτάται «ποια  άποψη και ποια κοινωνική συμπεριφορά δεν χωρά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Τρίτης σημειώνονται τα παρακάτω:

«Πέρα από κάθε όριο πολιτικής λογικής η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για το ευρωψηφοδέλτιο του τον «συνταγματολόγο» της Χρυσής Αυγής Ηλία Νικολόπουλο. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ο Ηλίας Νικολόπουλος έχει παρέμβει τηλεφωνικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές -πλυντήρια του νεοναζιστικού μορφώματος για να υποστηρίξει, δήθεν νομικά, όλα τα επιχειρήματα της (16/01 στην εκπομπή του κ.Τράγκα, 16/3 στο Kontra Channel και 20/3 στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη).

Οι τοποθετήσεις του κ.Νικολόπουλου είναι δημόσιες και επαναλαμβανόμενες. Δεν είναι προϊόν υποκλοπής και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή. Οι «απόψεις» του προκαλούν χαμόγελα ικανοποίησης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει στρατηγικά να συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από προσωπικότητες  που απευθύνονται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού επενδύοντας σε συμβολισμούς και ικανοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους.

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων κάθε κόμματος είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη.

Το εκλογικό σώμα έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποιον ακριβώς συμβολισμό εμπεριέχει η επιλογή του κ. Νικολόπουλου.

Εμείς θα μείνουμε με την απορία: Ποια άποψη και ποια κοινωνική συμπεριφορά δεν χωρά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;»

 

By