Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη συγκυβέρνηση

Επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση στα περί νέου μνημονίου 

tsiprassyriza

Βολές κατά του Πρωθυπουργού αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλο στον Τύπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει «ότι η συμφωνία με την τρόικα εγκαινιάζει μια νέα μνημονιακή εποχή, όπου επιβεβαιώνεται ο ρόλος της Ελλάδας ως μια οιονεί αποικία χρέους των δανειστών, έρμαιο των απαιτήσεων τους για περισσότερη λιτότητα, φόρους, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και ισοπέδωση των κοινωνικών δομών».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει «για ένα πλεόνασμα που κατασκευάστηκε πάνω στο αίμα του ελληνικού λαού», ενώ προσπαθεί μάταια, όπως αναφέρει, να κρύψει το νέο πακέτο μέτρων που έχει συμφωνηθεί για μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα επίσης με την Κουμουνδούρου η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόταση για την έξοδο από την κρίση και για την αναγκαία ρύθμιση του χρέους το οποίο, αντί να μειώνεται, εκτινάσσεται, αλλά και καμία πρόθεση να διαπραγματευτεί υπέρ των συμφερόντων της χώρας.

«Αποκαλούν το κούρεμα του ελληνικού χρέους που δεν είναι επ” ουδενί βιώσιμο, ως μια »επιθετική κίνηση» απέναντι στους δανειστές, τη στιγμή που δεν διστάζουν να επιτεθούν βάναυσα ενάντια στα δικαιώματα του ελληνικού λαού», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

By